Marcineli 09.08.2018 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 Witam mam w piwnicy instalacje grzewcza z małym picem zasypowym. I chce zmienić na coś co nie trzeba latać co chwila i dosypywać bądź kontrolować temperatury.instalacja już była jak się wprowadziłem. Jest to naczynie otwarte na rurkach stalowych obieg wymuszony grawitacyjnie. budynek nie ocieplonychodzi o piec z podajnikiem na ekogroszek do którego dostane dofinansowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 09.08.2018 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 Wszystko zalezy jakie to stare budownictwo, jakie straty na drodze piwnica - dane mieszkanieNajmniejszy z V-tą klasa to np. Sztoker+ 8kWJak to jednak kamienica z lat 30-40ych ubiegłego wieku i rury z piwnicy troche sie ciągną do mieszkania, to nie wiem czy nie lepiej coś w granicy 11-13kWnp skamp-pv 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcineli 12.08.2018 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Witam piwnice mam pod sobą. Mieszkam na parterze. Można powiedzieć ze siedzę na piecu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.08.2018 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Czyli bierz najmniejszy mocą jaki znajdziesz choć mniejszego od 8kW raczej nie ma, bynajmniej ja nie wiem o takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcineli 12.08.2018 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 sprawa wygląda tak ze we wrześniu chce zrobić wkład do komina. A piec pod koniec roku. I zastanawiam się jaka średnice najbezpieczniej wybrać.Piec w piwnicy do góry komina około 13-15 metrów. Do tego sztoker 8 kw pieca zalecana jest rura 170, Ale ja chce 160 bo nie wiem jaki piec jeszcze wybiorę. Wprowadziłem się i instalacja była już zrobiona nie ma żadnej pompy wszystko wymuszone kaloryfery żeliwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 12.08.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Do tego sztoker 8 kw pieca zalecana jest rura 170, Ale ja chce 160 .Zalecana W realu i większej mocy montują do kanału wentylacyjnego 14x14cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcineli 10.09.2018 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 (edytowane) Wybrałem piec termo tech 8 kw Szulce . I o co chodzi. Bede robił wkład w specyfikacji jest podane 196cm2. wkład ponad 10m będzie miał wysokości. Czy rura fi 160 będzie dobra ? Dzwoniłem do producenta to sam nie jest w stanie odpowiedzieć mówi 130. ale nie wydaje mi się Edytowane 10 Września 2018 przez Marcineli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts