Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sciany działowe na strpie Teriva 4.01

Recommended Posts

• Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mietas, pod kopółką wszystko w pozadku, czy moze budowa doprowadzila Cię do takiego stanu? Bo jak tak to smutne masz zycie...

Ja też dopiero sie ucze, rozkminiam, popelniam bledy, ale wszystko staram sie ze smiechem ;) I tak zrobie chalupe lepiej od dewelopera :p A jak nie, to sie sprzeda I kupi od niego ;)

Mietas, pod kopółką wszystko w pozadku, czy moze budowa doprowadzila Cię do takiego stanu? Bo jak tak to smutne masz zycie...

Ja też dopiero sie ucze, rozkminiam, popelniam bledy, ale wszystko staram sie ze smiechem ;) I tak zrobie chalupe lepiej od dewelopera :p A jak nie, to sie sprzeda I kupi od niego ;)

nie obrażaj autora tego wątku, to po pierwsze!

po drugie, "mietas12345" jak każdy normalny inwestor przejmuje się swoją budową i próbuje zasięgnąć niezależnych opinii na forum.

po trzecie, widać jakiego pokroju jesteś człowiekiem skoro byłbyś w stanie komuś sprzedać nieruchomość z ewentualnymi błędami.

a po czwarte, posty nabijaj u siebie w dzienniku.

Shael spoko, dzieki za cenne rady!

Mam tylko do Ciebie jeszczcze jedno pytanie, bo nie daje mi to spokoju: czy czesto sie usmiechasz?

zostawię Ciebie w tym niepokoju....musisz sobie z tym jakoś poradzić.

jak zaczniesz budowę to sam sobie w lustrze zadaj takie pytanie

podejrzewam, że będą też chwilę przy których nie będzie Ci do śmiechu.

bez odbioru.

A zdjęcie widzisz to co pod slypami? Bo ku..W ludzie obiekrywnie

Nie ze zdjęcia ale z rysunku obok + zdjęcia wynika co napisałem. Jeden słup masz nad ścianą jak pamiętam bo widzę że osunąłeś materiały.

Faktycznie to tylko forum ?!

Jajmar napisałeś ze strop teriwa jest wstanie przenieść 600 do 700 kg na m2. Taki postan widziałem i co ty teraz piszesz?

Gdzie tak napisałem? To co podajesz to wartość nośności stropu łącznie z ciężarem własnym stropu, wylewek idt. Te stropu mogą przenosić około 150 kg/m2 obciążeń użytkowych, no czasem ta wartośc rośnie do 200-250kg kwestia długości belek i takie tam.

Sprawdź sobie reakcje z takiego słupa więźby napewno nie jest to 2kN........

W stropach monolitycznych dozbraja się obszary gdzie siada więźba a postawienie tego na garach a tak wynika z rysunku jest błędem. Wydłużenie podwaliny, podwyższenie o obót o 90 stopni zdecydowanie poprawi sprawę -obciązenia pojda na kilka belek nie na gary i nad beton.