Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sciany działowe na strpie Teriva 4.01

Recommended Posts

• Odpowiedzi 135
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z podziękowań "kolega" przeszedł do oskarżeń o brak wiedzy i doświadczenia.

Podobnie wypowiadałeś się o kierowniku budowy i o projektancie.

Kolega młody, dynamiczny i nastawiony na sukces czy stary i zgorzkniały ? ;)

Życzę powodzenia w dalszej budowie :)

Posiedlem dziś do sąsiada obok on tez ma slypy na stropie a po nim deska ciut grubsza. Nie ma żadnych wzmocnien. Z tą eownica ze deskę ma prostopadle do belek ustawiona

Ale odkrycie zrobiłeś, popatrz co Ci parę dni temu pisałem

Wydłużenie podwaliny, podwyższenie o obót o 90 stopni zdecydowanie poprawi sprawę -obciązenia pojda na kilka belek nie na gary i nad beton.

To są takie porady z ktorymi nie wiadomo co zrobić? ! Nie przyszedłem po to aby wyburzenia sciany tylko znaleźć racjonalne rozwiązanie naprawy tego. To wy bez obliczeń zacźelicie pianę bić. Nie było innej metody naprawy tego.

Mam wrażenie że czytanie ze zrozumieniem to dla Ciebie jakaś nowość.

Wiesz kto ma więcej wiedzy od ciebie murarz z 40 letnim doświadczeniem. W tutaj udajecie budowlańców. Prawdziwi budowlańcy siedzą na budowach a nie na forach

I ci właśnie fachowcy, łącznie z Tobą, wykonali takie Dzieło który Ty właśnie rozebrałeś.

:D

Bez urazy panowie ale nie znaleźliście sposobu aby ty hej ścian nie rozbierać?

Popatrz co pisałem na pierwszej stronie.

Ja bym rozważył włożenie czegoś "pod" te pręty w ścianie wzdluż belek, prostopadłego tak aby to siadło na sąsiednich belkach co ile? co 60-80cm od żebra. Co wsadzać? może pręty fi16, dobrze by bylo coś wyższego ale wiem że ebdzie trudno wykonać.

To propozycja, bo rozwiązania w budownictwie się PROJEKTUJE czyli liczy.

Jesteś coraz bardziej upierdliwy.

Taki problem jaki masz nie załatwia się bez obliczeń, bez analizy, bez wizyty itp.

Każdy tobie o tym napisał.

Jak tego nie rozumiesz to się już więcej nie wypowiadaj bo masz podejście na poziomie gimnazjum ;)

Jak by to było takie łatwe to twoi fachowcy by ta załatwili bez twoich pytań na Forum.

I przestań się obrażać i innych obrażać za "niezałatwienie" twojego tematu.

Mialem dziś wizyte na budowie w ramach ekspertyzy. budowlanej. Przyjechał gość który stwierdził że nie potrzebnie te svianki rozebral em. Powiedział dokładnie to Wy wystarczyło podstawić gęsto pręty pod scianke prostopadle do belek i zalać betonem tak 3 cm (i tak wylewka nie robisz)Powiedział ze wzajemna współpraca ścian ktore raz stoją ma scianie nosnej raz na pustakach nie pozwoliła by na coś groźnego. Obejrzał dach chwalił ze dobrze wykonany i spiety i nawet slupy przy tej rozpiętości były by nie potrzebne (9m). Ogólnie manie uspokoił.