kavinkavin 10.08.2018 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Cześć, mam do ocieplenia dom żona namawia mnie - podobno gdzieś przeczytała – że jednak nie szary styropian, bo ciężko się go przykleja..Natomiast wykonawca twierdzi, że teraz się robi na szarym styropianie, bo lepszy i nowoczesny. Myślę o grafitowym, ale różne są opinie na ten temat., jakie jest zdanie eksperta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Termo Organika 10.08.2018 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Przede wszystkim zawsze rekomendujemy wykonanie izolacji styropianem dobrej jakości, który zagwarantuje odpowiedni efekt w postaci dużych oszczędności na ogrzewaniu. Zawsze warto zastanowić się jakiego producenta styropian wybrać i jaki: standardowy czy grafitowy – to bardzo ważny wybór bo na długie lata. Styropian grafitowy ma niższą (lepszą) lambdę – można powiedzieć że jest cieplejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts