Szybkiii93 10.08.2018 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Witam. Dwóch gości ma mi remontować mieszkanie 64m2 sufity wysokie na 3m. Zakres ich prac to remont generalny łazienki i kuchni, zrobienie dodatkowej łazienki i kuchni od podstaw w jednym z pokoi bo dzielę mieszkanie na 2 odrębne. Poprawki w dwóch pokojach(szpachlowanie pęknięć) i malowanie. Podłogi w pokojach zostają jakie są. Kanalize, hydraulike i ogrzewanie centralne będzie robione przez inną firme. Dzisiaj mam podjąć decyzję czy ich biorę i chciałbym się poradzić czy 17000zl dla nich dwóch za robociznę (ok. miesiąc pracy) to uczciwa kwota czy z kosmosu? Czy negocjować z nimi żeby w Tej kwocie zrobili mi też nowe tynki bo moim zdaniem kwalifikują się one do wymiany gdyż można spokojnie cały tynk zbić srubokretem a oni chcą tylko dziurki zaszpachlowac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 10.08.2018 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Zrób wycenę od kilku firm i wybierz tą która wygląda najlepiej i nie zabija ceną,OBecnie ceny robocizny są 50-80% wyższe niż jeszcze 3 lata temu. Budowlaniec za 4 tyś meisiecznie na pewno nie bedzie robił, jesłi już to Ukrainiec na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts