grv 11.08.2018 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2018 Witam, Mam problem z pojawiającą się wilgocią głownie w okresie zimowym na kominie gazowym (Hoch Keramik). Otóż wilgoć pojawia się na tynku położonym na kominie i wędruje od dołu w górę i na przylegające ściany. Mam podejrzenie, że przyczyną jest przerwana izolacja pozioma między kominem a fundamentem komina, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy. Niestety nie mam pomysłu jak to naprawić i tu zwracam się do was z pomocą. Fotka poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 11.08.2018 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2018 E a ile masz skroplin w sezonie. ewidentnie większość zostaje ci w kominie. Zmniejsz temperaturę wody na wyjściu. Tak aby piec pracował w trybie ciągłym i komin nie stygł przez kilka dni. to będziesz widział gdzie przyczyna. A i sprawdź czy ci w tej kanalizie woda w rurach nie stoi, może uszczelek dla zmniejszenia wysiłku nie dali, albo gdzieś przy zalewaniu pogruchotali i gruntowa się wlewa i podsiąka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosdia 15.08.2018 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2018 xxxxxxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts