pablos11111 12.08.2018 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Witam.Mam problem z podłogą. Będę kładł parkiet i zastosowałem wylewkę samopoziomującą SMS30. Niestety przez te upały po dwóch tygodniach powstały rysy na samopoziomie, ale wylewka nie odparzyła się (Testowałem uderzaniem młotkiem i dalej nie pęka, nie odpryskuje i nie unosi się ) Czy można na "spękaną" powierzchnie kłaść parkiet dębowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 16.08.2018 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Radzę poczekać ze 40 dni przed dalszymi pracami,bo w tym czasie skurcze są największe,a przyczyn pęknięć może być wiele > słabe podłoże,za szybie wysychanie,brak gruntu,niewłaściwa grubość wylewki. Tam gdzie się unosi skuj i napraw,ale dobrze opukaj całą powierzchnię ,bo później naprawa będzie słono kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 17.08.2018 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Witam. Mam problem z podłogą. Będę kładł parkiet i zastosowałem wylewkę samopoziomującą SMS30. Niestety przez te upały po dwóch tygodniach powstały rysy na samopoziomie, ale wylewka nie odparzyła się (Testowałem uderzaniem młotkiem i dalej nie pęka, nie odpryskuje i nie unosi się ) Czy można na "spękaną" powierzchnie kłaść parkiet dębowy? pewnie brak dylatacji przy ścianach, a wylewka ma grubość powyżej 10mm? Wylewka ł pod drewno powinna osiągnąć wilgoć resztkową 1,5%. Im jest grubsza tym trwa to dłużej, no i oczywiście warunki klimatyczne otoczenia mają także znaczący wpływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts