Tomuś122 13.08.2018 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2018 Cześć, Mam pytanie dotyczące regulacji drzwi. U mnie świeżo po montażu, po zamknięciu górnego zamka i naciśnięciu klamki powstaje niewielki luz i słychać uderzenia drzwi o ościeżnice. Czy tak powinno być? Dopiero jak zamknę na dolny zamek to drzwi ani drgną po naciśnięciu klamki.To da się jakoś wyregulować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.08.2018 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2018 Może i da, ale zbyt mało wiemy (jakie to drzwi, jakie zamki/zaczepy - tu już wchodzi w grę konkretna sytuacja u Ciebie). Natomiast co do sedna: - na ogól górny zamek w drzwiach jest tylko pomocniczy i powinieneś się nim zamykać dopiero po zamknięciu głównego. - luz na górnym zamku może być - zwykle oś zasuwu jest w innym miejscu niż docisk z klamki. Także - wg mnie nie ma powodu do niepokoju, ale najlepiej powinien to wiedzieć monter Twoich drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts