paulina9612 15.08.2018 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2018 Aranżując spiżarnię w piwnicy zażyczyłam sobie regał drewniany. Ten regał został zrobiony przez stolarza. Problem jest w tym, iż jest on złożony z surowych oheblowanych desek a malowanie go sprawiłby nie lada problem ( z uwagi na czas jaki trzeba na to poświęcić). Moje pytanie brzmi: Czy stanie się coś w przyszłości jeśli ja tego drewna nie pomaluje? Chciałabym ten regał zostawić w takim stanie jakim go mam - bez gruntowania i malowania. Gdzieniegdzie na deskach mam sine place, ale deski są suche. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 19.08.2018 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Jak pomieszczenie będzie suche, to nic strasznego nie powinno się stać. Jedynie prędzej czy później do drewna zabierze się jakiś robal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobax 27.08.2018 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 Jeśli masz zadbaną piwnicę: brak wilgoci + jakakolwiek wentylacja + brak dostępu dla robali to i tak mimo wszystko bym się przemęczył i pomalował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts