oseri 15.08.2018 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2018 Witam, Mam przejście między kuchnią a przedpokojem, gdzie ściany od stron pomieszczeń są otynkowane i pomalowane, ale w samym otworze w przejściu są gołe pustaki/silikaty jak na zdjęciu. Problem jest taki, że sam muszę to wykończyć, bo fachowcy są obłożeni na pół roku w przód albo i więcej, jako że to Kraków, ale nigdy nie tynkowałem (ościeżnicy montować tam nie chcę). Przeglądałem ostatnie dwa wieczory forum i youtube, i mam taki zarys jak to zrobić : - skuć część tynku, żeby było gdzie wtopić narożnik aluminiowy - zagruntować - nałożyć tynk - wtopić narożnik - zagruntować - nałożyć gładź Miałbym głównie dwa pytania z tym związane : 1. Tynk wokół otworu ma grubość ~15mm, czy kuć go do silikatów, czy tylko skuć jakoś parę mm głębokości żeby narożnik dał się wtopić na równo ? 2. W którym momencie wtopić narożnik ? Na samym początku przed nakładaniem tynku ? Jak go wtopić na dokładnie taką głębokość jak istniejący tynk, a nie zbyt płytko/głęboko ? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts