BufalloBill 17.08.2018 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Witam serdecznie!!!! Jestem w trakcie wykańczania pokoju tzn pomalowałem ściany, położyłem panele, listwy itp.zostawiłem jednak niepomalowany kwadrat ściany o wymiarach 2x2m gdzie chcę położyć kamień dekoracyjny... Przed malowaniem właściwą farbą pokój pomalowałem białą emulsją.. Moje pytanie jest takie czy mogę na to kleić kamień czy dodatkowo zagruntować unigruntem???Mało tego nie chcę kłaść kamienia bezpośrednio na panelach stąd chcę zostawić listwę i kamień układać ciut ponad listwą np. 3 mm aby panele z listwą mogły sobie "pracować"... Co mogę podłożyć między podłogę a kamień aby zachować odległość między listwą a panelem?? Jakieś kliny albo coś??? I jak zgubić delikatnie nierówy sufit??? Kamień będzie się dość znacznie odbijał i nierówność będzie widoczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.08.2018 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Witam serdecznie!!!! Jestem w trakcie wykańczania pokoju tzn pomalowałem ściany, położyłem panele, listwy itp.zostawiłem jednak niepomalowany kwadrat ściany o wymiarach 2x2m gdzie chcę położyć kamień dekoracyjny... Przed malowaniem właściwą farbą pokój pomalowałem białą emulsją.. Moje pytanie jest takie czy mogę na to kleić kamień czy dodatkowo zagruntować unigruntem???Mało tego nie chcę kłaść kamienia bezpośrednio na panelach stąd chcę zostawić listwę i kamień układać ciut ponad listwą np. 3 mm aby panele z listwą mogły sobie "pracować"... Co mogę podłożyć między podłogę a kamień aby zachować odległość między listwą a panelem?? Jakieś kliny albo coś??? I jak zgubić delikatnie nierówy sufit??? Kamień będzie się dość znacznie odbijał i nierówność będzie widoczna Szanowny Panie, Przed układaniem kamienia dekoracyjnego powierzchnię trzeba oczyścić oraz zagruntować. Powinno być ono również mocne i dobrze związane. Gruntowanie można wykonać przy pomocy gruntu polimerowego ACRYL-PUTZ® GU40. Kamień należy przyklejać na specjalnie do tego przygotowany klej. W celu dylatacji można zastosować np. korkowe listwy dylatacyjne. Aby uniknąć problemu z sufitem kamień można układać w nieregularny sposób, unikając tym samym montażu w jednej linii. Najlepiej byłoby jednak wcześniej wyrównać ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol112 19.09.2018 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Dla mnie kamień dekoracyjny to prawdziwe mistrzostwo świata dodaje niesamowitego wręcz charakteru do danego pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts