Pod 17.08.2018 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Mam do kupienia kilka drzwi wentrznych drewnianych, prawie nieużywanych. Chcialbym je zamontować w pomieszczeniach gospodarczych. Czy jeśli ich wymiar zewnętrzny (bez kolnierzy) ma 81cm to beda pasować do standardowej ościeżnicy metalowej 80tki? Sprawdzałem na stronie leroya i obi ale nie podają tam knkretnych wymiarów uniwersalnych ościeżnic - chodzi mi o przeswit na drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 17.08.2018 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 sprawdź na stronie Porty albo po prostu pojedź do marketu i wymierz wystawkę 80tekzależy jak mierzyłeś ale obawiam się że bez ingerencji stolarza się nie obejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.08.2018 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Standardowa ościeżnica powinna mieć luz 824mm. Skrzydło w felcu- 818mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.08.2018 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Pytanie jaką konkretnie ościeżnicę masz i jakie konkretnie skrzydła. Nie wiadomo, czy masz prawie nie używane skrzydła z produkcji tegorocznej, czy prawie nieużywane skrzydła z zakamarków magazynu jakiejś firmy i mają one 10 lat. Najprościej będzie pojechać do OBI, Leroya czy co tam masz w mieście i zamierzyć fizycznie ile ma ościeżnica i ile ma skrzydło. Powinno być około 3-4 mm luzu na stronę. Bez podstawowych danych, czy choćby zdjęcia skrzydła i linku do ościeżnicy nic nie da się powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts