Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nie ma ju? Go i ju? Go nigdy nie b?dzie :(

Adam___

Recommended Posts

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Adam, nie wiem na ile i w jaki sposob jestes osoba wierzaca. Moja wiara bardzo oslabla, wiedy patrzylam, jak cierpiala Mama zanim umarla.

Ale uwierz mi, Twoj Tata nie odszedl, bedziesz czuc Jego obecosc i w radosciach i smutkach.

A jesli masz lub bedziesz miec dzieci, to beda mialy swojego prywatnego Aniola Stroza czy Dobrego Ducha.

I chce Ci napisac jeszcze jedno - to naprawde czemus sluzy. to, jak patrzymy bezsilnie na cierpienie najblizszych. Wiem, ze trudno Ci to teraz zaakceptowac, ale naprawde jakis sens w tym jest.

Naprawde jestem z Toba.

Ania

Dzisiaj znajomy zadzwonil i powiedzial zeby zasadzic drzewko dla Taty.Ku jego pamieci.

I tak sie stanie.

Bedzie sobie roslo przy tarasie i jak na nie spojrze to zawsze nam sie przypomni.Przy okazji drzewko bedzie dawalo cien w upaly - to tak jakby Tata nas oslanial.

Moze to troche dziwne ale to jak patrzalem jak Tata odchodzi jakby mnie wzmocnilo.

Jeszcze raz wszystkim dziekuje za cieple slowa

Adaś- bardzo dobry ( i sprawdzony) pomysł z drzewem ....Moja koleżnanka po śmierci swojego Taty zasadziła w ogrodzie kilka drzew ( różnych) jedne zakwitały wiosną , inne zmieniały barwę jesienią - powiedziała mi ,że od tej pory ( a minęło 10 lat) jakby sie uspokajała patrząc na te własnie drzewa... ale myślę ,że jedno drzewo też wystarczy ...może klon ( jesienią zmienia barwę ) a może magnolia ( wiosną obsypana kwiatem) ......

Myslelismy o lipie drobnolistnej.

W sumie nie moze byc za duze drzewko bo bedzie stalo kolo tarasu i na podworku.

Niby z tylu jest duzo miejsca ale wiekszosc przez drzewa owocowe zajeta.

Cos sie wymysli.

Zeby Tata byl zadowolony

Trzymaj sie Adaś.

Lipa drobnolistna ma tą cechę że wyrasta w ogromne drzewo a poza tym lipy dośc łatwo przewracają wiatry.Więc nie polecam jej na małych działkach a zwłaszcza przy domu.

Myslelismy o lipie drobnolistnej.

W sumie nie moze byc za duze drzewko bo bedzie stalo kolo tarasu i na podworku.

Niby z tylu jest duzo miejsca ale wiekszosc przez drzewa owocowe zajeta.

Cos sie wymysli.

Zeby Tata byl zadowolony

Trzymaj sie Adaś.

Lipa drobnolistna ma tą cechę że wyrasta w ogromne drzewo a poza tym lipy dośc łatwo przewracają wiatry.Więc nie polecam jej na małych działkach a zwłaszcza przy domu.

Witaj serdecznie :p

Hym...drzewo jak najbardziej - to wspaniały pomysł -symbol życia ...

jednak może spróbuj posadzić je troszkę dalej od tarasu ...

Czy masz na to miejsce w innej części ogrodu?

Pozdrawiam liściasto :wink:

Adam, wyrazy współczucia, mój tata też zmarł na raka parę lat temu. Coś takiego się stało ze mną, że teraz zawsze płaczę, gdy dowiaduję się o czyjejś śmierci.

Otuchę przyniosły mi słowa mądrego księdza podczas pogrzebu, że te słowa "ostatnie pożegnanie" mają głębszy sens niż nam się wydaje - Bo jak już się spotkamy po drugiej stronie to więcej pożegnań nie będzie. Pozdrawiam

• 2 years później...

Dziękuję,

Wszedłem w taki wiek, że tego typu zdarzenia będą coraz częściej się powtarzać.

Mama przeżyła 93 lata. Każdy telefon mnie elektryzował od dwóch lat. Wiedziałem, że w końcu będzie ten z najgorszą wiadomością. I tak się stało.

Teraz już nie boję się dzwonka telefonu.