edif 19.08.2018 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Witam, czy parapety wewn. zakupione wraz z montażem będą na 8% vat gdy dom jednorodzinny <300m2? Jest kontrola w firmie w okolicy i żona została wezwana na świadka ale tak naprawdę to nie bardzo wiemy o co chodzi z tymi parapetami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 19.08.2018 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Oczywiście jeśli były z montażem to 8% jest prawidłowe, wiele razy sprzedawałem parapety z pomiarem i montażem i spisywałem na to umowę na 8% VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 19.08.2018 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 No na 8 % VAT bo kupujesz usługę montażu parapetów wraz z parapetami. Umowę spisujesz, fakturę dostajesz, protokół przekazania obszaru robót, protokół odbioru obszaru robót i tyle w temacie. Gdybyś kupował parapety i sam je chciał montować to wtedy 23 %. Kontrolą się nie przejmuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 20.08.2018 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Jeśli na fakturze będzie wyszczególnione że jest to usługa montażu wraz z materiałem - VAT 8%natomiast jeśli pojawią się tam dwie pozycje - oddzielnie montaż oddzielnie materiał to montaż na 8% a materiał na 23%Oczywiście mówimy o usłudze w domu jednorodzinnym <300mkw, dla osoby fizycznej Jeśli zaś jakieś pomieszczenie przeznaczone jak na lokal użytkowy, czy biuro itp. to wtedy VAT 23 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts