Zielony Parasol 20.08.2018 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam. W przyszłym tygodniu firma będzie wykonywała mi wylewki.Wszędzie podłogówka, 100m2 wyjdzie 5-6cm grubości kolejne 100m2 6-7cm grubości.Budynek na terenie z drugą kategorią szkód górniczych.Problem w tym że na budowie mam 20 ton piasku i DWIE palety cementu co daje proporcje około 9do1.Firma polecona przez dwóch znajomych, u nich proporcje były te same.Jakość wykonania super, sprawdzone od lasera i można śmiało powiedzieć że idealnie, dylatacje i wszystkie te sprawy ok.Jednak co z tymi proporcjami?Prosiłbym wykonawców o podpowiedź jak się prawidłowo wykonuje tylko faktycznie jak się robi a nie jak pisze w podręcznikach bo to wiem.Pozdrawiam. teraz policzyłem - 7,7 :1 ;/ Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez Zielony Parasol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 20.08.2018 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 miksokret ma pojemnośc 200l(w wiekszości) na taki jeden załadunek 1,5/2 worki @25kg cementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony Parasol 21.08.2018 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 Dziękuję Ci za konkretną odpowiedź.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 21.08.2018 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 proszę bardzo, z tym , że sam piasek nie wystarczy, potrzebny Ci jeszcze żwir gradacji 2-8mm oraz dobry plastyfikator. Nie zapomnij o siatce zbrojącej o oczku 10cm z drutu co najmniej 2,5mm i nie zaszkodzi domieszka włókien zbrojących(te sa tanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts