Mateusz.C 21.08.2018 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 Witamwymurowali mi komin, w miedzyczasie ekipa od dachu pojechała na wakacje.Zastanawiam się czy wykończyć komin teraz czy dopiero jak przyjedzie ekipa i okuje go blachą ??kolejne pytanie czym to zrobić ? Cegła wogóle mi sie nei podoba (dachówka płaska kolor antracyt)mysle o twardej welnie, zatrzeć klejem, siatką . Ale co na wykończenie ?? jakiś tynk silikonowy ??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.08.2018 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Witam wymurowali mi komin, w miedzyczasie ekipa od dachu pojechała na wakacje. Zastanawiam się czy wykończyć komin teraz czy dopiero jak przyjedzie ekipa i okuje go blachą ?? kolejne pytanie czym to zrobić ? Cegła wogóle mi sie nei podoba (dachówka płaska kolor antracyt) mysle o twardej welnie, zatrzeć klejem, siatką . Ale co na wykończenie ?? jakiś tynk silikonowy ?? pozdrawiamSwój komin najpierw obrobiłem blachą, a potem na to dałem wykończenie, po którym ścieka wszystko na blachę, a nie pod nią. Fachowcy wolą oczywiście blachę na wierzch + silikony. Jak po czasie gdzieś puści, będzie dostawać się tam woda. Moje wykończenie komina to dwie warstwy siatki elewacyjnej zatopionej w elastycznym kleju i tynk mineralny. Myślę, że można dodać warstwę wełny do tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts