damianzbor13 21.08.2018 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 Witam wszystkich będę zmieniać drzwi wejściowe i rodzi sie pytanie jakiej firmy wybrać drzwi ? Budżet około 4-5 tyś . Zdanm sie na waszych opiniach . Z góry wielkie dzięki . W salonie z drzwiami polecają wikęd co myślicie o tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.08.2018 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Budżet pozwala na wybór lepszych drzwi ( o ile mowa o jednoskrzydłowych w typowym wymiarze, bo jednak w przypadku wymiany rozmiar istniejącego otworu ma duże znaczenie). Wikęd w tym przedziale to ich rozwiązania topowe (pozostałych firm stalowych ze zbliżonego poziomu też), ale zastosowanie ich drzwi TermoPrestige w otwór ok 100cm oznacza że będziesz miał węższe światło przejścia. W tej sytuacji szedłbym w drewniane, gdzie przy w miarę normalnej szerokości da się uzyskać lepsze parametry techniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.08.2018 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem Fin - Wikęd Termo Prestige Lux występuje do rozmiaru 90. 100-ek nie produkują. A jeśli chodzi o otwór w ścianie 100cm, to też trochę mało, bo Wikędy muszą mieć więcej miejsca w ścianie na montaż.Co do wyboru to tak - Wikędy będą na prawdę dobre w tym przedziale albo coś z drewna jak proponuje Fin. Jakiś może CAL z klasycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.08.2018 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Własnie to mialem na mysli: wąski jak na dzisiejsze czasy otwór ok 100cm daje w ciepłych stalowych drzwiach ok 80-85 świała przejścia... Z Cala to ja jednak polecam Rycerskie - wzornictwo uniwersalne, a wizualne parametry bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts