jareko 09.10.2004 00:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 nie- na winklu Mehofera i tej drugiej ktorej nazwy teraz nie pamietam ale w pon sprawdze i podam dokladniejsze namiary - 10 pietrowy budynek mieszkalny z tarasem ziemnym na parterze. Czyzbys tam mieszkanko mial i wialo ci? Jesli tak to juz wiesz dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.10.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Montażysta wstawiający u mnie okna (ściana 1-warstwowa z pth 44) twierdzi, że miejsce osadzenia okna w murze ma taki wpływ na utratę ciepła jak fazy księżyca na porost włosów. Okna osadzone mam 14 cm od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał_B. 09.10.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Montażysta wstawiający u mnie okna (ściana 1-warstwowa z pth 44) twierdzi, że miejsce osadzenia okna w murze ma taki wpływ na utratę ciepła jak fazy księżyca na porost włosów. Okna osadzone mam 14 cm od zewnątrz. Gratuluje super fachowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 09.10.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 ...rys,1 - mam nadzieje, ze forumowicze zanim tak zamontuja okno zwroca uwage iz rysunek ten nie dotyczy sciany jednowarstwowej!!! Pomyliles rysunki - to sciana dwuwarstwowa i montaz w scianie jednowarstwowej zgodny z zasadami juz wczesniej przeze mnie podanymi... Jareko, jaka ściana dwuwarstwowa??? Przecież to "jednowarstwówka" jak się patrzy! http://www.prefbet.pl/images/detale/A-7-16.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jankes 09.10.2004 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 No wlasnie! Popieram. Chyba, ze jareko mial na mysli odsuniecie okna od osi w kierunku na zewnatrz. A co do wegarkow. To u mnie jest scian ajednowarstwowa i mam zamiar miec wegarki ze styropianu, lub welny osiatkowane i one spelnia jeszcze jedna funkcje: mianowicie zaslonia mi prowadnice od rolet. A reszta oscieznicy i tak pokaze swoja okleine i bedzie widoczna. Ot co.PozdrawiamJankesP.S. Grzegorz 63. podoba mi sie ten dom w Twoim awatarze. Jesli to Twoj, to szkoda, ze nie ma linku do strony w Twojej stopce. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 09.10.2004 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2004 Gdybym nie naczytał się tych wszystkich mądrości (o punkcie rosy itd...) to w ścianie jednowarstwowej z pewnością wybrałbym tzw. złoty podział, czyli 1/3 na zewnątrz i 2/3 wewnątrz. Tak mi podpowiada mój marny zmysł estetyczny... ...P.S. Grzegorz 63. podoba mi sie ten dom w Twoim awatarze. Jesli to Twoj, to szkoda, ze nie ma linku do strony w Twojej stopce... Dom jest mój, dzięki za "podniesienie na duchu", bo czasami zastanawiamy się z żoną, czy nie pierdyknęliśmy sobie "przerost formy nad treścią" (czy też odwrotnie). Strony internetowej (takiej z prawdziwego zdarzenia) jeszcze nie mam... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 11.10.2004 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 ...rys,1 - mam nadzieje, ze forumowicze zanim tak zamontuja okno zwroca uwage iz rysunek ten nie dotyczy sciany jednowarstwowej!!! Pomyliles rysunki - to sciana dwuwarstwowa i montaz w scianie jednowarstwowej zgodny z zasadami juz wczesniej przeze mnie podanymi... Jareko, jaka ściana dwuwarstwowa??? Przecież to "jednowarstwówka" jak się patrzy! http://www.prefbet.pl/images/detale/A-7-16.gif Jareko! I ja pytam: dlaczego ta sciana wg. Ciebie nie jest jednowarstwowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 11.10.2004 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Klasyczna jednowarstwowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 11.10.2004 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Dzieki, bo juz myslalem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 11.10.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Spoko Panowie Wakmen poprawil rysunek (cytata z jego postu :Ostatnio zmieniony przez Wakmen dnia Sob Paź 09, 2004 4:08 am, w całości zmieniany 1 raz ) za pierwszym razem ryz.1 i rys.2 byly identyczne - ale teraz jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 14.10.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 ... Ostatnio zmieniony przez Wakmen dnia Sob Paź 09, 2004 4:08 am, w całości zmieniany 1 raz )... Mało uważnie czytacie forum . Tam był mój błąd. Zły odnośnik do obrazka wstawiłem ale już poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.10.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 ... Ostatnio zmieniony przez Wakmen dnia Sob Paź 09, 2004 4:08 am, w całości zmieniany 1 raz )... Mało uważnie czytacie forum . Tam był mój błąd. Zły odnośnik do obrazka wstawiłem ale już poprawiłem. Dzieki bo juz mnie tu od czci i wiary A pomylic kazdy sie moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 15.10.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 O cholera! Ja chyba już przestanę czytać to forum!!! Moi fachowcy od montażu twierdzili, że okna montuje się tam gdzie się komu podoba. I mam powiedzieć gdzie mi sie podoba. Nawet nie pamiętam gdzie mi się podobało i gdzie mi się licują one i z czym w wyniku tego mojego podobania. Ale sprawdzę. Chociaż może lepiej nie. Na dodatek nie wiem jeszcze czy będę ocieplać czy zostawię jednowarstwową.... Stanowczo powinnam wypisać się z tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 15.10.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 D..py nie fachowcy [za przeproszeniem]. Raczej sprawdź jak jest zamonotowane - a ocieplenie ściany nie zaszkodzi.Pozdrawiam.A kiedy montowali. jak to takie d..y to pewno jest tam więcej błędów. Czy aby są mocowania do muru czy też tylko na piankę i czy są mocowania góra i dół????????? - MUSZĄ BYĆ. I czy parapety zewnętrzne są podsunięte pod ramy okien czy dostawione do ram okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 15.10.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Montowali w czerwcu. Mocowania są. Różne. Od góry, dołu, z boków. Kotwy, dyble, to coś na "z". Ale czy porządnie zamocowane??? Parapetów na razie brak. Właśnie myślę, żeby jakieś tymczasowe na czas jesienno-zimowy zamontować. Docelowo mają być takie z klinkieru, ale to już na wiosnę, jak się zdecyduję co z tym ociepleniem. Dzięki pchelku za zainteresowanie. Acha, okazało się, że niestety, ale nie spodobało mi się montowanie w środku. Bloczek keramzytowy 38 cm gruby, od środka mam 20 cm muru potem 6 cm okno, a potem 12 cm muru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.10.2004 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Moze nie bedzie tak zle ale obserwuj koniecznie czy :- nie leje ci sie woda po oknach przy temperaturach ujemnych- czy glif przy oknie nie rosi lub nie jest bardzo chlodnyJesli planujesz docieplic to nie zapomnij by w glifie takze choc 2 cm styropianu dali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 15.10.2004 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Dzięki!!! Na razie to ujemne temp. tylko w nocy, zanim dojadę to po zawodach. Ale już niedługo poobserwuję. Tylko co mi to da? Reklamować? Pruć okna i na nowo montować? No nic, jeszcze nie będę rozpaczać. Dam znać jak będą wyniki obserwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.10.2004 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Dzięki!!! Na razie to ujemne temp. tylko w nocy, zanim dojadę to po zawodach. Ale już niedługo poobserwuję. Tylko co mi to da? Reklamować? Pruć okna i na nowo montować? No nic, jeszcze nie będę rozpaczać. Dam znać jak będą wyniki obserwacji. Co ci to da? Masz dwa wyjscia: - albo reklamowac montaz i tu pomoca wszyscy jak znam zycie sluzyc mozemy by wykonawcy jego blad wykazac (ja tak bym zrobil) - albo docieplic glif zewnetrzny styropianem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mww 15.10.2004 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Jareko litości!!! Nie przeżyję tej reklamacji!!! Żeby poprawić musieliby przecież te okna wyjąć i zamontować ponownie. To już prędzej ten glif... Zawału dostanę ale sama sobie jestem winna, że nie douczyłam się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.10.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2004 mww - spokojnie - przezyjesz Ja bym poczekal i poobserwowal A jesli bedziesz za jakis czas docieplac to wogole nie ma sie czym przejmowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts