Albert569 23.08.2018 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 Witam Posiadam w pokoju okno balkonowe, od podłogi, bez parapetu. Jest to mieszkanie w bloku. Od strony balkonu, pomiędzy oknem a płytkami od balkonu jest silikon (albo wygląda jak silikon, taki różowy coś takiego). I zauważyłem, że na odcinku ok. 10 cm brakuje tego silikonu. Czym to uzupełnić aby przetrwało zimę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 23.08.2018 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 Możesz wrzucić zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albert569 23.08.2018 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 Oto ta spoina, odchodzi i najprawdopodbnie przez to pod oknem przecieka mi woda jak deszcz pada, bo w domu od drugiej strony okna mam czasami mokro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 23.08.2018 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 [ATTACH=CONFIG]417794[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]417795[/ATTACH] Oto ta spoina, odchodzi i najprawdopodbnie przez to pod oknem przecieka mi woda jak deszcz pada, bo w domu od drugiej strony okna mam czasami mokro Źle zamontowane, to i przecieka. Każde "łatanie" pomoże na chwilę, a z każdym rokiem użytkowania chwila będzie krótsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albert569 23.08.2018 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 Co w takim razie zrobić? Co znaczy, że źle zostało zamontowane? Czy sama wymiana spoin nie wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 23.08.2018 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 Co w takim razie zrobić? Poprawić montaż Co znaczy, że źle zostało zamontowane? Mogę tylko przypuszczać, że nie najlepiej zwymiarowane okno zostało zamontowane "na piankę", czyli brak właściwego uszczelnienia po stronie zewnętrznej, jak i wewnętrznej. Czy sama wymiana spoin nie wystarczy ? Na chwilę na pewno wystarczy. Wymieniając spoinę na styku raz na rok jest szansa, że nie pocieknie, jeśli nie będzie silnych opadów i wiatru oraz nie będzie zalegał śnieg, a otwory odwadniające nie będą odprowadzały większej ilości kondensatu pary wodnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 23.08.2018 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 Wydlubac cały ten silikon jak najgłębiejOdtluscic dokladnie i ramę i betonKupić uszczelniacz budowlanyWypełnić jak najgłębiej się da i nadmiar ponad wykończenie balkonu usunąćZapomnieć o temacie wbrew temu co tutaj przeczytałeś Dobrze wykonane posłuży dobrych kilkanaście a może i więcej lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albert569 24.08.2018 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Ok.Uszczelniacz budowlany np Butyrub może być?Pytanie czy pod oknem po murze też woda nie przesiąka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.08.2018 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 By mieć idealnie powinieneś rozwalić taras i zrobić całą izolację przeciwwodna ale jak rozumiem tego zrobić nie możesz więc musisz się ratować tak jak wspomnialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albert569 24.08.2018 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Ok, dzięki zrobię tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts