eliks 31.08.2018 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Fakt, że inwestor nie wziął pod uwagę dużej bezwładności podłogowki, która da się we znaki przy sporadycznym użytkowaniu tego miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 31.08.2018 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) Miejsce to 25 m2 warsztatu. Korzystam z niego 5 dni w tygodniu. Zobaczymy co z tego będzie. Rachunek większy o te 300zł na zimę w stosunku do tańszego grzania są do zaakceptowania.Naprawdę 4cm pur to tak śmiesznie mało jeśli chodzi o posadzkę? Dodam że jest ta płyta oklejona aluminium Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez Janekk1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 31.08.2018 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Miejsce to 25 m2 warsztatu. Korzystam z niego 5 dni w tygodniu. Zobaczymy co z tego będzie. Rachunek większy o te 30zł na zimę w stosunku do tańszego grzania są do zaakceptowania. Naprawdę 4cm pur to tak śmiesznie mało jeśli chodzi o posadzkę? Dodam że jest ta płyta oklejona aluminium A okleina z aluminium to co ma dodatkowo dac?, bez niej opór cieplny jest taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 31.08.2018 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Nie wiem czy taki sam. Skoro folie ratownicze też są z podobnego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 31.08.2018 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Nie wiem po co ocieplamy domy styropianem , wystarczy przeciez folia aluminiowa. Niby zwykłe forum tematyczne a ile epokowych pomysłow, nic tylko skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 31.08.2018 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) Nie wiem po co ocieplamy domy styropianem , wystarczy przeciez folia aluminiowa. Niby zwykłe forum tematyczne a ile epokowych pomysłow, nic tylko skorzystać odpowiedziałem tylko na stwierdzenie że warstwa aluminium NIC nie daje . Twierdzę że jednak daje, a nie że ma zastąpić właściwą izolację. Zresztą i tak zdzieram to aluminium żeby klej do gresu lepiej się przyczepił . Poniżej fotki z dzisiejszej roboty. Matę na chwilę włączyłem po kilkunastu sekundach bylo wyraźnie czuć z niej ciepło. Pianką ociepliłem połowę bramy wejściowej którą zamknę na stało i ocieple jeszcze kolejną warstwą płyty PUR. To co teraz już leży na podłodze - płyta PUR cieplutka. Czuć od razu różnicę temperatury nieogrzanej posadzki Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez Janekk1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 31.08.2018 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Janek do kleju S1 nie musisz zdzierać aluminium jeśli dobrze się trzyma. Kleiłem na lastriko, różne rodzaje płyt pochodzenia drzewnego i nie ma z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 31.08.2018 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 (edytowane) to amelinium złazi całymi płatami razem z warstwą papieru. usuwam więc. mam nadzieje że to że od spodu nie usunąłem tej wartswy, nic nie popsuje...tam kleiłem na pianke oczywiście... aluminium zdjęte, większe nierówności między płytami zniwelowane, reszte zaprawy użyłem do przetarcia powierzchni. Edytowane 31 Sierpnia 2018 przez Janekk1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 31.08.2018 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 No i ok. Ale to wreszcie będziesz topić w czymś tą matę? Jeśli masz opcję zalania klejem do płytek to patrz dokładnie na obostrzenia kleju. Dlatego tak krzywo patrzę na Mapei bo ludzie kupują klej bo jest napisane że elastyczny. Oczywiście już wiem że ty umiesz "czytać" kleje C1T, C2T, S1 itd. ale pamiętam, kiedyś odwracam worek Mapei (na pewno był przynajmniej C2T) a tam się okazuje że ani dużych kafli nie mogę bo max 45x45 ani grubszej warstwy bo parametry trzyma tylko przy grzebieniu 5mm. Jeśli masz Keraflexa Maxisa to ujdzie bo tu można do 1.5cm wg normy pojechać. Ja lubię Atlasy, bo tutaj widziałem największe "sztuczki" z tymi klejami, jak 3cm warstwa kleju na płycie wiórowej 32mm, kafle 45x45cm i to w łazience, gdzie dzień w dzień na posadzce wibrował automat. Nie wiem jak teraz, bo już tego miejsca nie widuje, ale przez 3 lata nie było żadnego pęknięcia To na Elastyku, czyli kleju elastycznego, ale nieodkształcalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 31.08.2018 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Kable będą zatopione w kleju do płytek. Mam 4 worki 25kg ale muszę dokupić jeszcze to wezmę atlasu ten s1. Grzebień 12mm półokrągły. Doświadczenie w kafelkowaniu mam mizerne ale jestem dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 31.08.2018 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 To kup paczkę włókna i dosyp do Mapei. Do altasa nie musisz bo już ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 01.09.2018 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 pierwszy próbny pasek gresu. na razie ten pod ścianą nie będzie miał kabli. grzebien mam 12mm ale nie dawałem kleju na plytke , po pomierzeniu wyszło że warstwa kleju pod plytką już przyklejoną, ma 8 mm. okolo 8 kg kleju na m2 wychodzi. kabel grzewczy ma 6 mm grubości. jutro cisnę dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 01.09.2018 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 Ten grzebień półokrągły to bardziej na kafle 60x60 ale ważne żeby działało i żebys gres nie był "pusty". Pamiętaj że przynajmniej ten 1mm to ci klej jeszcze wciągnie, zależy jaki klej i ile wody. Wygląda że może być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 02.09.2018 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Dziś trochę zrobiliśmy z kolegą. On i grzebień najlepsze narzędzia moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 02.09.2018 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Tylko poczekaj kilka dni z odpałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 02.09.2018 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Tylko poczekaj kilka dni z odpałem Znaczy się nie chodzić po kaflach 48godzin. Potem zrobić fugi. A kable to w instrukcji pisze że czekać do pełnego wyschnięcia nawet 28 dni. Dziwne. Co może się stać takim kablom nawet jakbym włączył... Cenowo wyszło mnie zrobienie tych 25m2 : Kable grzewcze 750 Gres 750 Pianka pur 800 Kleje i inne 1000 Okolo 125 złotych na m2. Robota 4 dni swoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliks 02.09.2018 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Już ci mówię. Przez 28 dni zazwyczaj opisywane jest pełne katalogowe schnięcie wylewki, i tak jest podawane na macie dla bezpieczeństwa. 48h bez chodzenia wystarczy i tak na poważnie, przy tej pogodzie po 7 dniach możesz wstępnie sprawdzić matę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 19.12.2018 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2018 chciałem uzupełnić że ogrzewanie świetnie się sprawdza. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts