marcinx00 26.08.2018 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Witam zdecydowałem się na wylewki anhydrytowe będę teraz układał styropian na chudziak i mam kilka pytań do znawców tematu : 1 jak z dylatacją pomieszczenia gdzie będą 3 oddzielne obiegi ogrzewania podłogowego czy każdy obieg dylatować ( wiadomo mi ze anhydryt może mieć duże powierzchnie bez dylatacji ale nie wiem co w takim przypadku) 2 jak przygotować ułożyć styropian na chudziak w garażu gdzie będę miał odpływ liniowy wewnątrz wzdłuż bramy garażowej muszę to oddzielić od anhydrytu ale w jakiej odległości powinien ten anhydryt być od odpływu ? i jak zabezpieczyć koniec styropianu aby się podłoga nie załamywała przed odpływem i za odpływem ? (czy powinien być wylany beton na krawędziach do samego chudziaka) 3 jeszcze pytanie o drzwi wejściowe tarasowe i balkonowe jak mi wiadomo wylewka ma być do wewnętrznych ich progów co dawać pod progi aby było solidnie mocno i nie przemarzało myślałem aby dać styrodur ale słyszałem o perlito betonie aby ulać z niego pod ramy i futryny ze na pewno będzie lepszym rozwiązaniem niż styrodur ze względu na wytrzymałość a tez ma odpowiednie parametry izolacyjne wiec jak to wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts