aceman 27.08.2018 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 Witam serdecznie. Na wstępie chciałbym prosić o nie krytykowanie rysunku gdyż jest tylko poglądowy jak wentylacja wygląda. Otóż w ubiegłym roku nie posiadałem wentylacji w tych pomieszczeniach i wykonałem "prowizorkę", która wygląda jak na obrazku Sytuacja wygląda następująco: 1 obieg wentylacyjny podpięty rurami PCV do komina wentylacyjnego (stary komin spalinowy, który przerobiłem na wentylacyjny gdyż nie miałem innego wyboru.) Czy takie rozwiązanie może pozostać? Zdaję sobie sprawę że pomieszczenia powinny być podpięte do jednego komina wentylacyjnego własnym obiegiem jednak będzie to bardzo ciężkie do wykonania w mojej sytuacji. Chcę dodać że wentylacja wykonana jest na stropie w jednym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris2682 27.08.2018 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 Nie wolno łączyć wielu wentylacji do jednego komina, zwłaszcza o różnym charakterze (kuchnia pokój). To nie będzie działać. Po co wentylacja w pokojach? Materiał do kanałów wentylacyjnych powinien być niepalny bądź trudno zapalny pcv odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aceman 27.08.2018 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 To w takim wypadku jak rozwiązać problem wentylacji? Z tego co słyszałem nie wolno łączyć wentylacji do jednego komina w przypadku różnych poziomów wpięcia. To jak robiona jest wentylacja u osób które mają tylko 1 kanał wentylacyjny? (Czy coś może się stać złego gdy zostaną rury PCV?) ich jest raptem po pół metra z każdego pomieszczenie.. jak nie to czym zastąpić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris2682 27.08.2018 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 To już chyba lepsza spiro. Nie wiem jak? Nie mają wentylacji w pokojach? Optymalnie odstawić komin albo chociaż kominki wentylacyjne ale to lipnie ciągnie. Co z tymi pokojami? Jak nie ma kominków, piecy kaflowych to by w ogóle nie robił wentylacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 27.08.2018 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 pierwsze podstawowe pytanie: jaki jest rozkład pomieszczeń(nie wymiary)? Aby cokolwiek doradzić, to bez tego tylko jasnowidz potrafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts