Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zjazd do garażu - polbruk

Recommended Posts

Witam,

Domek (szeregówka), do wykonania jest zjazd do garażu i zastanawia mnie jak wykończyć rant w którym następuje znaczna różnica poziomów (ok. 30 cm). Dwóch brukarzy powiedziało że można by przykleić kostkę do betonowych bloczków które częściowo widać na zdjęciu (pomalowane na czarno). Na pozostałej części będą przyklejone płytki elewacyjne.Zależy mi żeby powierzchnia w której polbruk będzie się łączył z płytkami na bocznej ścianie była w jednym poziomie.

Nie wiem jak to dokładnie wyjaśnić dlatego załączam zdjęcie poglądowe. Już nie rysowałem bruku na zjeździe - będzie mniej więcej na poziomie linii którą zaznaczyłem na czerwono wzdłuż muru bocznego.

Na niebiesko zakreskowałem obszar o którym piszę.

Mam nadzieję że nie zakręciłem z opisem za bardzo.

Podjazd1.jpg

Inni mają wyciągnięte barierki dalej i im się wyrównuje w miarę poziom. Ja chcę mieć więcej przejście bo i tak mało jest miejsca.

Palisada...o tym nie pomyslałem...jeden z fachowców chce przyklejać kostkę na co ja jestem niezbyt chętny czytając niektóre wpisy w internecie, z drugim zapomnialem porozmawiać o tym. Musze go jeszcze raz zaprosić i porozmawiać. Zaproponuję mu pomysł z palisadą.

Dziękuję. Jak rozwiążę/ustalę rozwiązanie tego problemu to mam jeszcze kilka pytań ale po kolei.