Robaczywy 28.08.2018 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam, Chciałem zapytac, czy otwory okienne przygotowane na szczelny montaż (na taśmach paroszczelnych i paroprzepuszczalnych), tak jak na zdjęciach sa ok, czy wymagaja jeszcze dopieszczenia? Na wierzchu mamy warstwę kleju do styropianu, którym wyrównałem zamki silikatów i nierówności. Pod ręka miejscami można nadal wyczuć, że niektóre pustaki sa cofnięte o kilka mm, ale chyba najważniejsze jest aby powierzchnia jako taka była gładka? Pomijam te 'zacieki' na rogach, które muszę usunać. poszerzenia pod okna będa stały na porothermie, na któym zrobiłem ok 1-2 cm warstwę z zaprawy cementowej. Czy pod poszerzenia również klei się taśmy i dolny otwór również trzeba wyrównać? Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez Robaczywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 28.08.2018 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Ważne żeby nie było dużych nierówności bo wtedy taśma robi wybrzuszenia i przestaje być szczelną. Ogólnie taśma bardzo dobrze klei się do silikatu i do chropowatego, tylko że wcześniej się gruntuje powierzchnię. Zewnętrzną część przejedź zdzierakiem tak żeby taśmy nie kaleczyć. I myślę że będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 29.08.2018 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Dzięki, czyli idę dalej w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.08.2018 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Wygląda nieźle. Aż takiej perfekcji przy tym nie trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 22.09.2018 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2018 (edytowane) Mam jeszcze jedno pytanie, czy dolna, zewnętrzna cześć ościerza (czyli porotherm na którym będzie stało poszerzenie systemowe) też musi być wyrównana po zewnętrznej stronie? Innymi słowy, czy od dołu pod poszerzenie tez idzie taśma? Edytowane 22 Września 2018 przez Robaczywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 22.09.2018 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2018 Też idzie taśma, przynajmniej u mnie była. Na tarasowym dano grubego EPDM czarnego, a na balkonowym chyba taka sama co na innych oknach. Poszerzenie samo w sobie chyba nie łączy się super szczelnie z ramą okna więc myślę że to tak trochę nie za bardzo . Trzeba by wypełniać pianką albo co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 22.09.2018 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2018 dzięki, w takim razie mam ciut więcej roboty niż myślałem EPDM nie brałem, ale rozważam pociągnięcie łączeń silikonem takim jakim izolowałem fundament, może się to sprawdzi, a pomiędzy otwór a poszerzenie od spodu może dobrze by było dac papę dla uszczelnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 02.07.2019 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 Potrzebuję porady w jaki sposób "obrabiać" wnęki i ramkę wokół okna pod montaż przy użyciu taśm w przypadku ceramiki. Czy jeśli mam nadproża systemowe leiera, dół otworów okiennych podmurowany cegłą pełną, a boki otworów nie mają zamków P+W to takie otwory należy również obrabiać? Pytam, bo nie wiem jaki zakres prac mam uzgodnić z wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts