Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wciśnięty korek syfonu automatycznego. Zabudowana wanna. Proszę o pomoc.

petman96

Recommended Posts

Mam problem i proszę o pomoc. Wprowadziliśmy się z dziewczyną do nowego mieszkania i zauwazylismy, że przecieka korek w wannie. Kupiliśmy najbardziej podobny w Leroyu i mieliśmy sprawdzić czy podpasuje, bo pomyśleliśmy, że to może przez wyrobioną uszczelkę. No ale dziewczyna nic nie mówiąc 'chciała sprawdzić czy działa' i wyciągnęła stary i wcisnęła nowy ręką. Totalnie się zaklinował i na dodatek odpadł ten grzybek z góry i teraz tylko ten trzon metalowy tam został. Kręcić tym trzonem próbowaliśmy i nic. Jak kręcę pokrętłem od syfonu to delikatnie się rusza góra-dół, ale dosłownie tylko troszeczkę. Wanna jest zabudowana całkowicie, nie ma do niej dojścia, a my dopiero się wprowadziliśmy, a mieszkanie wynajmujemy i chcielibyśmy oczywiście uniknąć kucia płytek. Czy ktoś ma może jakiś pomysł? Bardzo proszę o pomoc. Myślałem żeby jutro kupić obcęgi i spróbować to wyrwać. Sam już nie wiem. Dołączam zdjęcia.

IMG_20180828_203043.jpg

IMG_20180828_203038.jpg

IMG_20180828_203049.jpg

Możliwe, że ten trzpień od korka miał za dużą średnicę albo po prostu w otworze był jakiś kamień lub inny syf i wszystko się zablokowało. Można spróbować psikać wd40 i delikatnie wyciągać jak tamten. Metodę na siłę zostawiłbym na koniec, bo może się zakończyć rozwaleniem syfonu i koniecznością rozkuwania płytek...

Mam problem i proszę o pomoc. Wprowadziliśmy się z dziewczyną do nowego mieszkania, a mieszkanie wynajmujemy i chcielibyśmy oczywiście uniknąć kucia płytek. Czy ktoś ma może jakiś pomysł? Bardzo proszę o pomoc. Myślałem żeby jutro kupić obcęgi i spróbować to wyrwać.

Masz duży problem Petman;) Przyjrzyj się płytkom. Tylko debil zabudowałby dostęp do syfonu na stałe. Nie można tego wykluczyć, ale np, u mnie też jest zabudowane "na stałe". Rzecz w tym, że część płytek może być enteligentnie wklejona na silikon, a pod nim jest dostęp, lub w inny sposób jest dostęp. No, chyba że to debil robił.

Pozdrawiam, ciocia Aga

Edytowane przez Hipopotam