petman96 28.08.2018 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Mam problem i proszę o pomoc. Wprowadziliśmy się z dziewczyną do nowego mieszkania i zauwazylismy, że przecieka korek w wannie. Kupiliśmy najbardziej podobny w Leroyu i mieliśmy sprawdzić czy podpasuje, bo pomyśleliśmy, że to może przez wyrobioną uszczelkę. No ale dziewczyna nic nie mówiąc 'chciała sprawdzić czy działa' i wyciągnęła stary i wcisnęła nowy ręką. Totalnie się zaklinował i na dodatek odpadł ten grzybek z góry i teraz tylko ten trzon metalowy tam został. Kręcić tym trzonem próbowaliśmy i nic. Jak kręcę pokrętłem od syfonu to delikatnie się rusza góra-dół, ale dosłownie tylko troszeczkę. Wanna jest zabudowana całkowicie, nie ma do niej dojścia, a my dopiero się wprowadziliśmy, a mieszkanie wynajmujemy i chcielibyśmy oczywiście uniknąć kucia płytek. Czy ktoś ma może jakiś pomysł? Bardzo proszę o pomoc. Myślałem żeby jutro kupić obcęgi i spróbować to wyrwać. Sam już nie wiem. Dołączam zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panstsoffski 29.08.2018 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Możliwe, że ten trzpień od korka miał za dużą średnicę albo po prostu w otworze był jakiś kamień lub inny syf i wszystko się zablokowało. Można spróbować psikać wd40 i delikatnie wyciągać jak tamten. Metodę na siłę zostawiłbym na koniec, bo może się zakończyć rozwaleniem syfonu i koniecznością rozkuwania płytek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hipopotam 30.08.2018 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) Mam problem i proszę o pomoc. Wprowadziliśmy się z dziewczyną do nowego mieszkania, a mieszkanie wynajmujemy i chcielibyśmy oczywiście uniknąć kucia płytek. Czy ktoś ma może jakiś pomysł? Bardzo proszę o pomoc. Myślałem żeby jutro kupić obcęgi i spróbować to wyrwać. Masz duży problem Petman;) Przyjrzyj się płytkom. Tylko debil zabudowałby dostęp do syfonu na stałe. Nie można tego wykluczyć, ale np, u mnie też jest zabudowane "na stałe". Rzecz w tym, że część płytek może być enteligentnie wklejona na silikon, a pod nim jest dostęp, lub w inny sposób jest dostęp. No, chyba że to debil robił. Pozdrawiam, ciocia Aga Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez Hipopotam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts