rafaellowroclaw 28.08.2018 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Witam. Borykam się z pewnym problemem, który wystąpił gdy ściągnąłem parkiet i musiałem zeszlifować subit. Ogólnie moja podłoga jest "jako taka" ale gdy przyłożę poziomicę (180cm) do jednej ze ścian (obrazek poniżej) okazuje się, że mam mały spad: A pomiędzy poziomicą a podłogą występują takie szczeliny: Zastanawiałem się co z tym zrobić. Fachowcy polecili mi tylko wylanie 2cm nowej wylewki na to co jest. W przyszłości na podłodze chce położyć panele (tradycyjne 8mm). Wymyśliłem, że można to zrobić na 4 sposoby: a) położyć podkład pod panele o grubości ok. 10mm + panel b) położyć miks podkładów. Tam gdzie jest wyżej dać chudszy podkład a tam gdzie niżej dać grubszy podkład c) kupić płytę OSB o grubości 12 mm i położyć na całej podłodze. Płyyta OSB spowoduje małe wyrównanie podłogi d) kupić 3m łatę i zaciągnąć to jakimś klejem aby troszkę wyrównać podłogę i pozbyć się dziur. Jeśli odsunę poziomicę o ok. 30 cm to poziom jest zdecydowanie lepszy Myślałem jeszcze nad zeszlifowaniem tego garba. Nie wiem czemu ale większość robotników nie chce wykonać cienkowarstwowej wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/240907-rozwi%C4%85zanie-na-krzyw%C4%85-pod%C5%82og%C4%99/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 28.08.2018 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Witam. Borykam się z pewnym problemem, który wystąpił gdy ściągnąłem parkiet i musiałem zeszlifować subit. Ogólnie moja podłoga jest "jako taka" ale gdy przyłożę poziomicę (180cm) do jednej ze ścian (obrazek poniżej) [ATTACH=CONFIG]418051[/ATTACH] okazuje się, że mam mały spad: [ATTACH=CONFIG]418055[/ATTACH] A pomiędzy poziomicą a podłogą występują takie szczeliny: [ATTACH=CONFIG]418052[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]418053[/ATTACH] Zastanawiałem się co z tym zrobić. Fachowcy polecili mi tylko wylanie 2cm nowej wylewki na to co jest. W przyszłości na podłodze chce położyć panele (tradycyjne 8mm). Wymyśliłem, że można to zrobić na 4 sposoby: a) położyć podkład pod panele o grubości ok. 10mm + panel b) położyć miks podkładów. Tam gdzie jest wyżej dać chudszy podkład a tam gdzie niżej dać grubszy podkład c) kupić płytę OSB o grubości 12 mm i położyć na całej podłodze. Płyyta OSB spowoduje małe wyrównanie podłogi d) kupić 3m łatę i zaciągnąć to jakimś klejem aby troszkę wyrównać podłogę i pozbyć się dziur. Jeśli odsunę poziomicę o ok. 30 cm to poziom jest zdecydowanie lepszy [ATTACH=CONFIG]418057[/ATTACH] Myślałem jeszcze nad zeszlifowaniem tego garba. Nie wiem czemu ale większość robotników nie chce wykonać cienkowarstwowej wylewki. a, b i d odpada. Zły pomysł. sfrezować /zeszlifować garb. Płyta 16cm na pióro/wpust. Pióro/wpust klejony ze sobą. Przy kładzeniu płyt nalezy zwrócić uwagę aby napisy na płytach były na wierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/240907-rozwi%C4%85zanie-na-krzyw%C4%85-pod%C5%82og%C4%99/#findComment-7570069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaellowroclaw 30.08.2018 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 OK. Dzięki za odpowiedź. Mam rozumieć, że chodziło o grubość 16mm a nie 16 cm Wiadomo płytę będzie trzeba docinać. W takiej instalacji również robi się dylatację? pomiędzy ścianą? Co zrobić w miejscach gdzie będzie widoczne ugięcie płyty? Wiercić? Ale czym zalać ?? Potem pod panele wystarczy podkład 2mm? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/240907-rozwi%C4%85zanie-na-krzyw%C4%85-pod%C5%82og%C4%99/#findComment-7570706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaellowroclaw 06.09.2018 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2018 A czy wykorzystanie zaprawy wyrównującej było by dobrym sposobem? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/240907-rozwi%C4%85zanie-na-krzyw%C4%85-pod%C5%82og%C4%99/#findComment-7573298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts