fabick78 29.08.2018 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Witam wszystkich! Chciałbym bardzo prosić o pomoc znających się na rzeczy lub użytkowników systemów sterowania ogrzewaniem. Poszukuję systemu, który musi spełniać następujące warunki: - możliwość niezależnego sterowania 5 grzejnikami (obecnie głowice na złączach M30x1,5 + jedna RA-N), - w miarę prosty w obsłudze interface lub możliwość sterowania z aplikacji/komputera, - sterowanie kotłem gazowym (beznapięciowe, dwustanowe sterowanie - Vitopend 100), - bezprzewodowa komunikacja pomiędzy elementami (także z przekaźnikiem kotła), Dom solidnie docieplony, wyłącznie ogrzewanie grzejnikowe, brak podłogówki. Póki co, najciekawszy wydaje się Danfoss Link (panel, 5 głowic Connect + przekaźnik BR). Z całością można się zamknąć w kwocie ~2 tys. złotych. Ale jednak niepokoi mnie to, że nie widzę żadnej alternatywy, która zapewni podobną funkcjonalność a lubię mieć wybór Widziałem podobne systemy ale jednak każdemu z nich czegoś brakowało (albo kompetencji sprzedawcom, z którymi rozmawiałem). Czy ktoś z Was jest w stanie pomóc znaleźć jakieś rozwiązanie alternatywne? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts