ByQ_ 30.08.2018 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Witam, Zastanawiam się jaka papa na izolację poziomą fundamentów będzie lepsza. Czy zwykła termozgrzewalna papa o grubości 5.2mm czy lepsza będzie papa SBS do fundamentów o grubości 3.2mm Na logikę ta przeznaczona do fundamentów powinna być lepsza mimo, że jest cieńsza, ale czy rzeczywiście tak jest? Proszę o poradę, Dodatkowo czy jedna warstwa takiej papy (zwykłej, SBS) wystarczy na izolację przeciwwilgociową fundamentu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 01.09.2018 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 Jak chcesz miec po 2 latach "kruszonke" zamiast papy to bierz zwykłą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donvitobandito 01.09.2018 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 Ja dałem SBS 5,2 mm. Całego chudziaka właśnie w piątek również nią wyłożyłem, tylko taką trochę tańszą wersją dla deweloperów U mnie izolacja pozioma fundamentów wygląda tak: 1. Folia fundamentowa pomiędzy stopą fundamentową a emkami 2. Folia fundamentowa w połowie emek 3. Papa 5,2mm SBS pomiędzy emkami, a pustakami połączona z izolacją poziomą na chudziaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts