kacper hauser 30.08.2018 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Witam, Remont myślałem ,że zbliża się ku końcowi a tu powrót do macierzy... Ściany i sufit zdarte z poprzedniej farby zagruntowane unigruntem atlasa ,położone 2 warstwy franspolu, na to farba podkładowa beckers. Po wyschnięciu sufit pomalowany beckersem do wilgotnych miejsc , ściany tylko zwykły beckers i przy odrywaniu taśmy pod sufitem płaty farby z sufitu odchodzą... To były rady moich dobrych doradców po wałku ,że tak powiem. Na chwilę obecną zdarłem farbę z sufitu i pasek10 cm od sufitu w dół ściany, na ścianie farba ładnie trzyma. Nie wiem czy teraz zagruntować sufit, ściany położyć cienką warstwę gładzi, Proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 30.08.2018 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 A z farbą było wszystko w porządku? Nie zachowywała się dziwnie? Dobrze ją rozmieszałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacper hauser 30.08.2018 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Tak, farba była dokładnie wymieszana. Pierwszy raz miałem doczynienia z beckersem i od razu taka skucha. Szkoda gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kodak 23.09.2018 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Na sufity to najlepsza jest dulux idealny sufit myślę, że jak nią pomalujesz będzie po problemie. Na moje oko za dużo tego wszystkiego nakładłeś na te ściany i taki efekt, czasami prostsze rozwiązania są lepsze. gips nie wysechł dobrze, tak podejrzewam. Mi z sufitu też kiedyś odpadła farba i to była wina właśnie złego doschnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 26.09.2018 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Witam, Remont myślałem ,że zbliża się ku końcowi a tu powrót do macierzy... Ściany i sufit zdarte z poprzedniej farby zagruntowane unigruntem atlasa ,położone 2 warstwy franspolu, na to farba podkładowa beckers. Po wyschnięciu sufit pomalowany beckersem do wilgotnych miejsc , ściany tylko zwykły beckers i przy odrywaniu taśmy pod sufitem płaty farby z sufitu odchodzą... To były rady moich dobrych doradców po wałku ,że tak powiem. Na chwilę obecną zdarłem farbę z sufitu i pasek10 cm od sufitu w dół ściany, na ścianie farba ładnie trzyma. Nie wiem czy teraz zagruntować sufit, ściany położyć cienką warstwę gładzi, Proszę o poradę Szanowny Panie, ubytki polecam oczyścić, odpylić oraz zagruntować gruntem ACRYL-PUTZ® GU40. Następnie z pomocą masy ACRYL-PUTZ® LT 22 LIGHT może Pan wykonać niezbędne poprawki. Po wyschnięciu masy i jej przeszlifowaniu oraz odpyleniu można nałożyć wybraną farbę nawierzchniową. W przypadku sufitów dobrze sprawdzi się głęboko matowa farba Śnieżka Super Matt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmajak72 26.09.2018 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Kolega wygląda że wykonał wszystko wręcz podręcznikowo. Mi też odchodziła farba, też beckers, po pierwsze może nie doschło, po drugie może wina samej taśmy też tak miałem. Teraz pozostaje kolego lekko podszpachlować i malować. Ja po raz pierwszy ostatnio malowałem Magnatem i nie mam się do czego przyczepić, wziałem tak na próbę bo wszyscy chwalą. Jeszcze jedna kwestia dość ważna, gdzie kupowałeś farbę ? W jakimś markecie typu Castorama ? Tam się często zdarzają takie cuda z fabami, nie wiem czy wybrakowane czy inne linie produkcyjne. Ja kupuję już w normalnych hurtowniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts