Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Malowanie pokoju

kacper hauser

Recommended Posts

Witam,

Remont myślałem ,że zbliża się ku końcowi a tu powrót do macierzy... Ściany i sufit zdarte z poprzedniej farby zagruntowane unigruntem atlasa ,położone 2 warstwy franspolu, na to farba podkładowa beckers. Po wyschnięciu sufit pomalowany beckersem do wilgotnych miejsc , ściany tylko zwykły beckers i przy odrywaniu taśmy pod sufitem płaty farby z sufitu odchodzą... To były rady moich dobrych doradców po wałku ,że tak powiem. Na chwilę obecną zdarłem farbę z sufitu i pasek10 cm od sufitu w dół ściany, na ścianie farba ładnie trzyma. Nie wiem czy teraz zagruntować sufit, ściany położyć cienką warstwę gładzi, Proszę o poradę

• 4 weeks później...
Na sufity to najlepsza jest dulux idealny sufit myślę, że jak nią pomalujesz będzie po problemie. Na moje oko za dużo tego wszystkiego nakładłeś na te ściany i taki efekt, czasami prostsze rozwiązania są lepsze. gips nie wysechł dobrze, tak podejrzewam. Mi z sufitu też kiedyś odpadła farba i to była wina właśnie złego doschnięcia.

Witam,

Remont myślałem ,że zbliża się ku końcowi a tu powrót do macierzy... Ściany i sufit zdarte z poprzedniej farby zagruntowane unigruntem atlasa ,położone 2 warstwy franspolu, na to farba podkładowa beckers. Po wyschnięciu sufit pomalowany beckersem do wilgotnych miejsc , ściany tylko zwykły beckers i przy odrywaniu taśmy pod sufitem płaty farby z sufitu odchodzą... To były rady moich dobrych doradców po wałku ,że tak powiem. Na chwilę obecną zdarłem farbę z sufitu i pasek10 cm od sufitu w dół ściany, na ścianie farba ładnie trzyma. Nie wiem czy teraz zagruntować sufit, ściany położyć cienką warstwę gładzi, Proszę o poradę

Szanowny Panie,

ubytki polecam oczyścić, odpylić oraz zagruntować gruntem ACRYL-PUTZ® GU40. Następnie z pomocą masy ACRYL-PUTZ® LT 22 LIGHT może Pan wykonać niezbędne poprawki. Po wyschnięciu masy i jej przeszlifowaniu oraz odpyleniu można nałożyć wybraną farbę nawierzchniową. W przypadku sufitów dobrze sprawdzi się głęboko matowa farba Śnieżka Super Matt.

Kolega wygląda że wykonał wszystko wręcz podręcznikowo. Mi też odchodziła farba, też beckers, po pierwsze może nie doschło, po drugie może wina samej taśmy też tak miałem. Teraz pozostaje kolego lekko podszpachlować i malować. Ja po raz pierwszy ostatnio malowałem Magnatem i nie mam się do czego przyczepić, wziałem tak na próbę bo wszyscy chwalą. Jeszcze jedna kwestia dość ważna, gdzie kupowałeś farbę ? W jakimś markecie typu Castorama ? Tam się często zdarzają takie cuda z fabami, nie wiem czy wybrakowane czy inne linie produkcyjne. Ja kupuję już w normalnych hurtowniach.