Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do?wiadczeni ! Podzielcie si? wiedz? i zerknijcie na wycen?

Recommended Posts

tysz prawda, i uważaj bo robotnik miedzy nami a on jak walonki sciagnie to następnych kilka lat spokojnie nie przespisz. :lol: :lol: :lol:

SHAGO ZARAZ 15 TO MOZESZ JUZ ZAWIAZAC LAKIERKI, BO CZAS

KONCZYC CIEZKA PRACE.

DWA DNI WOLNE TO KUP SOBIE KARTY DO GRY W KIOSKU RUCHU.

DLA CIEBIE MATERIAL W SAM RAZ DO BUDOWY DOMU.

• Odpowiedzi 310
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A zresztą cholera wie, może ten system logowania na Froum ma po prostu taką bezwładność?

Ale "nowy" to ty, ROBOTNIKU, nie jesteś, a już na pewno nie zielony jako ten szczypiorek na wiosnę... :)

Andrzej (Trach)

Coś jest faktycznie z tym ROBOTNIKIEM nie tak, shago.

Nie podejrzewam akurat Mariusza, zwłaszcza skoro sie powołuje na chłopski honor (o, chłopski honor to rzecz święta, jak wie każdy kto ma w plecach cztery dziury po widłach), ale coś mi jednak nie gra...

Pozdrawiam -

Andrzej (Trach)

to mariusz albo kolega mariusza,

ma on kolegów co mają ubaw pewnie i w tym wątku,

zreszta nikt inny opróczmariusza tak mnie nie kocha na tym forum, a szczególnie nikomu nie znany robotnik.

heihei

zwróc uwage ze tylko raz na poczatku mariusz napisał cos robotnikowi a teraz cicho siedzi. :lol: :lol: :lol:

tysz prawda, i uważaj bo robotnik miedzy nami a on jak walonki sciagnie to następnych kilka lat spokojnie nie przespisz. :lol: :lol: :lol:

SHAGO ZARAZ 15 TO MOZESZ JUZ ZAWIAZAC LAKIERKI, BO CZAS

KONCZYC CIEZKA PRACE.

DWA DNI WOLNE TO KUP SOBIE KARTY DO GRY W KIOSKU RUCHU.

DLA CIEBIE MATERIAL W SAM RAZ DO BUDOWY DOMU.

:lol: :lol: :lol:

no comments,

wysil sie mocniej.

tak na marginesie czy nadal w srodowisku robotników popularne są buty z magiczną szyszka? białe skarpie, krótko z przodu, długo z tyłu i wąsy na przedzie?

:lol: :lol: :lol: :lol:

Gość M@riusz_Radom
to mariusz albo kolega mariusza,

ma on kolegów co mają ubaw pewnie i w tym wątku,

Nie będę udowadniał, że nie jestem wielbłądem. Może poprosimy o pomoc kogs z redakcji ? Sprawdzą IP z jakiego ja się loguję a z jakiego loguje się imć Robotnik ?

Wtedy będę nalegał abyś mnie przeprosił za te pomówienia.

Z Robotnikiem dyskutować nie mam zamiaru, bo jak już napisałem, jest to pewnie "konto jednego posta" albo 'konto jednego wątku" więc jak dla mnie to co on wypisuje nie przedstawia żadnej wartości merytorycznej. Wniosek: nie ma co z nim dyskutować.

Koniec.

Ludzie sa rozni.

co do budowlanców to sie nie zgodzę. wszyscy są tacy sami, leserzy, cwaniaczki, niechluje, leniwce, i kombintorki i imbecyle. ci co tacy nie są to są tylko wyjątkami i dlatego tak trudno ich znaleść. :lol: :lol: :lol:

TO JEST RZECZYWISCIE KONTO JEDNEGO WATKU I POWSTALO TYLKO DLATEGO, ZE KTOS POZWALA SOBIE NA TAKIE SFORMULOWANIA JAK POWYZEJ NIE MAJAC JESZCZE ZADNEGO WLASNEGO DOSWIADCZENIA.

[Muszę się jeszcze ustosunkować do niemiłej wypowiedzi B.Budowniczego:

-Chłopie ,za takie teksty właśnie mieszkańcy Warszawy są powszechnie znienawidzeni w całym kraju.A co ciekawe,wygłaszają je na ogół "warszawiacy" w pierwszym pokoleniu,lub ci,których się widuje jak w piątek do domu jadą.Ewentualnie nadęte japiszony,jakich tam pełno,nieświadome,że są po praniu mózgu i po wyżęciu przez firmę zostaną wyrzuceni do kosza.Nie chcę obrażać porządnych warszawiaków,ale ja nie chciałbym mieszkać w stolicy.

Rozszyfrowałeś mnie przyjacielu, faktycznie jestem nadętym japiszonem z warszawki, po pracy albo piję (nerwy,przepracowanie), albo idę do fitness klubu i nie mam czasu śledzić postępów na mojej budowie. Mózg mam doszczętnie sprany przez moją korporację, ale;

1. udzieliłem grzecznej porady jak koledze, zrób sobie kosztorys i uważaj na cwaniaczków bo cos tanio liczą,

2. w odpowiedzi usłyszałem ze jestem łosiem z warszawki bo wziąłem profesjonalną ekipę i idiotą bo drogo to nie znaczy dobrze a w zasadzie tanio to zawsze znaczy dobrze

3. pytam się zatem, kogo ma wziąść japiszon z warszawki niestety nie w pierwszym pokoleniu, murarzy z pardon prowincji (czy to określenie dla szanownych mieszkańców spoza warszawki nie jest obraźliwe?) za 8 k za stan surowy?

4. poza tym ja bardzo lubię Radom (bardzo szybka obwodnica po remoncie)

5. zdaje się że kolega mariusz i kolega shago w ogóle nic nie budują a strasznie są w temacie pyskaci

6. jak inaczej mozna wytłumaczyć półanalfabecie (shago nie obrażaj się), że w warszawce (piszę o niej tylko i wyłącznie bo tu mam doswiadczenie)trzeba mieć robotę i kasę żeby mysleć o domu i jak ktoś już je ma to wybiera prawdziwą ekipę a nie ziutka ze śwagrem

TO JEST RZECZYWISCIE KONTO JEDNEGO WATKU I POWSTALO TYLKO DLATEGO, ZE KTOS POZWALA SOBIE NA TAKIE SFORMULOWANIA JAK POWYZEJ NIE MAJAC JESZCZE ZADNEGO WLASNEGO DOSWIADCZENIA.

wiesz tyle co zjesz,

hura, byle parówek nie zabraklo

Wiesz co Grzegorz, przy załozeniu drogi = dobry a tani = partacz i nie pojmowaniu, że można zarówno dobrze jak i tanio nie ma sensu prowadzić dalej dyskusji.

Ciekawe czy ktoś napisze, że ekipa super droga spieprzyła mu robote. Albo że nie jest z niej zadowolony.

Chyba nikt nie napisze, bo to byłoby przyznanie się do "łosiostwa" ....

Prowadzicie firmy ? Reklamujecie się " U mnie najdrożej ale najlepiej" ? no niech się który przyzna ? Nie, Wy reklamujecie się "Tanio i dobrze" czyli jesteście zakłamane #@#@$^% partacze ? [to żart :) ]

Mariusz a kto sie reklamuje tanio i dobrze? :o ja takie oferty omijam duzym lukiem.

Do innych: a dlaczego sie tak zaczepiacie nie milo?? :wink:

Shago przyjacielu,ty mnie mylisz z kimś.Nie polemizuję z tobą na temat cen lecz z mdzalewskimi.

Te 45-50tys to z robocizną.Czyli ja położę dach i zamknę się w 100tys,ale mój dom jest znacznie mniejszy od domu mdzalewskich.

Gość M@riusz_Radom
Mariusz a kto sie reklamuje tanio i dobrze? :o ja takie oferty omijam duzym lukiem.

Kazda firma która chce zyskac nowych, dobrych klientów i mieć dużo zleceń.

Tyle, że ja się nie reklamuję jak jeden z komisów samochodowych

"Po co masz jechać gdzie indziej i dac się oszukać. Przyjedź do nas ! " :)

Uwazasz, ze kazda firma, która robi tanio oszczędza na jakości ?

Toz to na każdych zajęciach z marketingu uczono, że lepiej sprzedać 100 kosiarek za 900 zł niż 50 za 1500 ... W sektorze usługowym działa to tak samo.

Niekoniecznie Mariusz

Aby sprzedać większą ilość w większości przypadków musisz mieć większy personel,magazyn,większą bazę transportową,większy wkład własny bądź kredyt.A to wszystko kosztuje

5. zdaje się że kolega mariusz i kolega shago w ogóle nic nie budują a strasznie są w temacie pyskaci

6. jak inaczej mozna wytłumaczyć półanalfabecie (shago nie obrażaj się), że w warszawce (piszę o niej tylko i wyłącznie bo tu mam doswiadczenie)trzeba mieć robotę i kasę żeby mysleć o domu i jak ktoś już je ma to wybiera prawdziwą ekipę a nie ziutka ze śwagrem

mariusza bronił nie bede b ostudnie wybudował

a ja buduje dom mieszkalny co nie znaczy ze nie zbudowałem, wyremontował i ż mieszkam obecnie pod mostem.

jezeli nie masz czasu dogladać budowy domu to go kup poprostu, po co zachód, szarpanie sie, zeby w efekcie dom kupic. idź do developerqa zamow dom i przyjdz po klucze.

i nie musisz wtedy ziutków ze swagrami szukać, mniej nerwów, jeżdzenia i kłopotów

a kasa wychodzi podobna. przy takim sposobie "budowania " domu.

i niech to wreszcie zrozumieją wszystkie debile (b.budowniczy nie obrażaj sie) że polska to nie tylko warszawa, a forum jest dla tych co dom buduja a nie kupują, bo ci co kupuja są na tyle bogaci że nie musza kombinować jak zobaczą stal po 4 tys za tone.

mnie słowo prowincja nie razi bo u mnie na tej prowincji zarabiam prawdopodobnie więcej od 80% tych ze stolycy. a nawet jeśli nie to przynajmniej za oknem mam las a nie reformy sąsiadki z przeciwka.

Gość M@riusz_Radom

1. udzieliłem grzecznej porady jak koledze, zrób sobie kosztorys i uważaj na cwaniaczków bo cos tanio liczą,

2. w odpowiedzi usłyszałem ze jestem łosiem z warszawki bo wziąłem profesjonalną ekipę i idiotą bo drogo to nie znaczy dobrze a w zasadzie tanio to zawsze znaczy dobrze

Wskaż posta w którym Ci tak odpowiedziałem, bo jak na razie to myslisz osoby, mylisz wątki i imputujesz mi coś z czym mam niewiele wspólnego.

Gość M@riusz_Radom
Niekoniecznie Mariusz

Aby sprzedać większą ilość w większości przypadków musisz mieć większy personel,magazyn,większą bazę transportową,większy wkład własny bądź kredyt.A to wszystko kosztuje

Owszem, ale te dodatkowe wydatki szybko się rekompensuja.Wiesz czemu HP rozdaje drukarki prawie za free ? Bo zarabia na tuszach ;) Canon zarabia na drukarce, bo ma tusze za psie pieniązki.

Drukarki HP sprzedają się jak świeże bułeczki bo są tanie ;) a jak kupi je 100.000 osób to te 100.000 osób później musi zakupić 100.000 refili albo nowych tuszy.Do czego zmierzam ? Że zarabiać nalezy na obsłudze sprzętu a nie na sprzęcie ;) Bo tani sprzęt sprzeda się w olbrzmich ilościach a olbrzymie ilości klientów przełoza się na olbrzymie ilości sprzedanych materiałów eksploatacyjnych..

To oczywiście nie dotyczy budownictwa, to tylko dygresje na post Agnieszki.

Gość M@riusz_Radom
mariusz juz wiem kto to byl robotnik

to nie ty

dla ciebie to nie nowiosc ale teraz to wypropilem

No to proszę się odemnie odstosunkować i nie robić ze mnie człowieka, który nie ma odwagi aby podpisac się własnym imieniem (nickiem) pod tym co pisze ;)

mariusza bronił nie bede b ostudnie wybudował

a ja buduje dom mieszkalny co nie znaczy ze nie zbudowałem, wyremontował i ż mieszkam obecnie pod mostem.

jezeli nie masz czasu dogladać budowy domu to go kup poprostu, po co zachód, szarpanie sie, zeby w efekcie dom kupic. idź do developerqa zamow dom i przyjdz po klucze.

i nie musisz wtedy ziutków ze swagrami szukać, mniej nerwów, jeżdzenia i kłopotów

a kasa wychodzi podobna. przy takim sposobie "budowania " domu.

i niech to wreszcie zrozumieją wszystkie debile (b.budowniczy nie obrażaj sie) że polska to nie tylko warszawa, a forum jest dla tych co dom buduja a nie kupują, bo ci co kupuja są na tyle bogaci że nie musza kombinować jak zobaczą stal po 4 tys za tone.

mnie słowo prowincja nie razi bo u mnie na tej prowincji zarabiam prawdopodobnie więcej od 80% tych ze stolycy. a nawet jeśli nie to przynajmniej za oknem mam las a nie reformy sąsiadki z przeciwka.

NIE ZARABIASZ TAK PRZYJACIELU.

JAK KTOS MA PIENIAZKI TO ZABIERA GLOS I PYTA SIE O INNE SPRAWY A TY ICH ZWYCZAJNIE NIE MASZ. TO SIE WYZYWASZ SLOWNIE NA BUDOWLANCACH.

Z GOWNA SOBIE ZBUDUJ TO BEDZIESZ MIAL MATERIAL ZA DARMO WLASNEJ ROBOTY A I DOMEK EKOLOGICZNY