Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do?wiadczeni ! Podzielcie si? wiedz? i zerknijcie na wycen?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 310
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

5. zdaje się że kolega mariusz i kolega shago w ogóle nic nie budują a strasznie są w temacie pyskaci

6. jak inaczej mozna wytłumaczyć półanalfabecie (shago nie obrażaj się), że w warszawce (piszę o niej tylko i wyłącznie bo tu mam doswiadczenie)trzeba mieć robotę i kasę żeby mysleć o domu i jak ktoś już je ma to wybiera prawdziwą ekipę a nie ziutka ze śwagrem

mariusza bronił nie bede b ostudnie wybudował

a ja buduje dom mieszkalny co nie znaczy ze nie zbudowałem, wyremontował i ż mieszkam obecnie pod mostem.

jezeli nie masz czasu dogladać budowy domu to go kup poprostu, po co zachód, szarpanie sie, zeby w efekcie dom kupic. idź do developerqa zamow dom i przyjdz po klucze.

i nie musisz wtedy ziutków ze swagrami szukać, mniej nerwów, jeżdzenia i kłopotów

a kasa wychodzi podobna. przy takim sposobie "budowania " domu.

,i niech to wreszcie zrozumieją wszystkie debile (b.budowniczy nie obrażaj sie) że polska to nie tylko warszawa, a forum jest dla tych co dom buduja a nie kupują, bo ci co kupuja są na tyle bogaci że nie musza kombinować jak zobaczą stal po 4 tys za tone.

mnie słowo prowincja nie razi bo u mnie na tej prowincji zarabiam prawdopodobnie więcej od 80% tych ze stolycy. a nawet jeśli nie to przynajmniej za oknem mam las a nie reformy sąsiadki z przeciwka.

shago jakiś ty zaradny, naprawde 80 % wiecej od tych ze stolycy ?

mariusz juz wiem kto to byl robotnik

to nie ty

dla ciebie to nie nowiosc ale teraz to wypropilem

No to proszę się odemnie odstosunkować i nie robić ze mnie człowieka, który nie ma odwagi aby podpisac się własnym imieniem (nickiem) pod tym co pisze ;)

siorrrrrrrrrrrrrrrrry mario :lol: :lol: :lol:

wiesz kto to?

popatrz na ostatnie teksty boba i porownaj

Gość M@riusz_Radom
Widzę Mariusz,że jesteś oblatany w dziedzinie drukarek.Tylko,że na tym wszystkim najlepiej wychodzi HP i serwis.Natomiast sklepy i hurtownie byle jak.

Kiedyś, dawno temu, pracowałem w sklepie komputerowym i zajmowałem się min zaopatrzeniem ;)

Ale jedną mądrą rzecz tu napisałeś, że najlepiej wychodzi na tym HP i serwis.Teraz zastanówmy się jak przełozyć to na nasze budowanie. Ano własnie ominąć te sklepy i hurtownie i brac bezpośrednio od producenta.

Omijac firmy w których z naszej budowy utrzymuje się sztab pracowników a wybrać tę, gdzie najwięcej zarobi osoba, która nam dom buduje.

NIE ZARABIASZ TAK PRZYJACIELU.

JAK KTOS MA PIENIAZKI TO ZABIERA GLOS I PYTA SIE O INNE SPRAWY A TY ICH ZWYCZAJNIE NIE MASZ. TO SIE WYZYWASZ SLOWNIE NA BUDOWLANCACH.

Z GOWNA SOBIE ZBUDUJ TO BEDZIESZ MIAL MATERIAL ZA DARMO WLASNEJ ROBOTY A I DOMEK EKOLOGICZNY

znaczy ze jak zarabiasz 10 tys na reke to juz masz wziosc ekipe do domu za 100k? ales ty głupi bob, kto cie w tej warszawie zatrudnia, nie powinni ci płacic złamanego grosza, po piersze za brak odwagi a po drugie za głupote,

shago jakiś ty zaradny, naprawde 80 % wiecej od tych ze stolycy ?

podaj ile zarabiaja odliczajac koszty od przychodu. poza tym sam sobie płace w przeciwieństwie bob do ciebie.

Omijac firmy w których z naszej budowy utrzymuje się sztab pracowników a wybrać tę, gdzie najwięcej zarobi osoba, która nam dom buduje.

kończe mariusz chyba na dzis bo normalnie za czesto ostatnio sie z toba zgadzam. :lol: :lol: :lol:

JAK KTOS MA PIENIAZKI TO ZABIERA GLOS I PYTA SIE O INNE SPRAWY A TY ICH ZWYCZAJNIE NIE MASZ. TO SIE WYZYWASZ SLOWNIE NA BUDOWLANCACH.

Z GOWNA SOBIE ZBUDUJ TO BEDZIESZ MIAL MATERIAL ZA DARMO WLASNEJ ROBOTY A I DOMEK EKOLOGICZNY

znaczy ze jak zarabiasz 10 tys na reke to juz masz wziosc ekipe do domu za 100k? ales ty głupi bob, kto cie w tej warszawie zatrudnia, nie powinni ci płacic złamanego grosza, po piersze za brak odwagi a po drugie za głupote,

ROBOTNIK TO NIE BOB A TY FAKTYCZNIE ODWAZNY JESTES.

KRZYKNIESZ SHAGO I WSZYSCY WIEDZA O KOGO CHODZI NIE TYLKO NA TWOIM ZADUPIU ALE I CALEJ POLSCE.

Shago chłopie!

A ile kosztowała cię stal?U mnie poszło może 1,5-2t po 1900 netto za tonę.No to ile oni zaoszczędzili?3000zł?

A widziałeś kiedyś 350m2 z ceramiki za 17tys?

tego niezauwazylem

naprawde napisał 350 metrow z ceramiki? sama dachowka prosta bez gąsiorków i reszty bedzie kosztowała jakieś 15 tys. po 45 zł metr, no chyba że dostanie jakies wielkie upusty i kupi po 25 zł, ale ja takiej ceny niewidziałem. :lol: :lol: :lol:

ale 3 tys zaoszczedzili, jak tak beda na kazdym etapie oszcedzac to umebluja za darmo.

KRZYKNIESZ SHAGO I WSZYSCY WIEDZA O KOGO CHODZI NIE TYLKO NA TWOIM ZADUPIU ALE I CALEJ POLSCE.

otóż wiedzą

nie tylkoo na zadupiu wszo warszawska ale i duzej czesci polski.

shago przyjacielu, wiesz co to są inwektywy? wytłumaczę ci zatem ze ich używasz, ich używanie bez powodu świadczy o twoim stanie ducha i określa jasno iloraz twojej inteligencji

A propos oszczędności.

Podliczyłem ile do tej pory zaoszczędziłem biorąc FV przez firmę budowlaną(7% VAT),biorąc co się da na swoją firmę (wartość netto minus 15%),coś tam wziąłem bez FV,Zwróćcie uwagę,że liczę tego co utargowałem(no a rzadko kto kupił np bloczki fundamentowe po 1,50).Wyszło ok.11tys.Czyli 20% plus to co utargowałem.Czyli powiedzmy kotłownia gratis :D .

Widzicie,że staram się budować tanio i dlatego rewelacje niektórych brzmią dla mnie mało wiarygodnie.Łowicie ryby?TAAAAAAAAAAAAKĄ rybę złapałem,mój samochód się nie psuje i pali 3l/100km i tego typu pobożne życzenia.

Mariusz ma rację z tym omijaniem pośredników ,ale nie zawsze się da.Żaden wielki bądź b.duży producent nie będzie sobie głowy zawracał małym,biednym inwestorem.

Widzę Mariusz,że jesteś oblatany w dziedzinie drukarek.Tylko,że na tym wszystkim najlepiej wychodzi HP i serwis.Natomiast sklepy i hurtownie byle jak.

na tym wszystkim najlepiej wychodzą sklepy, które myślą i kombinują bo - te drukarki sprzedają, potem regenerują te tusze i od razu konserwują te drukarki, bo serwis HP głównie jest wysyłkowy i często się ogranicza do wysłania "nowego modelu". Zarabia się więcej na czyszczeniu tej drukarki więcej niż na jej sprzedaży, a najwięcej na regeneracji tuszów. Dlatego trzeba kombinować jak na budowie, sprzedaż drukarkę - zarobisz 20zł (tam często jest tusz rozruchowy) klient "za chwilę" wraca i zostawia u Ciebie 100zł, bo to i tak taniej niż nowe tusze (200-300zł). I tak w kółko od czasu do czasu sprzedaż mu nowy tusz (bo stary padnie), albo całą drukarkę nową bo tańsza, niż nowe tusze. I sklep jest zadowolony, bo zarobi parę stówek, klient bo ma dobrą obsługę i tańszą eksploatację (zaoszczędza parę stówek) i firma HP, bo sprzedaje drukarki i tusze do nich

otóż wiedzą

nie tylkoo na zadupiu wszo warszawska ale i duzej czesci polski.

TEN WATEK JEST JUZ O NICZYM.

SHAGO SIE POPISAL I MYSLE ZE WYSTARCZY.

JAK BEDZIE TERAZ KOMUS UDZIELAL RAD TO OBDAROWANY W ISTOTNYCH KWESTIACH SPRAWDZI POSTY AUTORA I BEDZIE WIEDZIAL WSZYSTKO, A MYSLE ZE CZESTO NIE ODNIESIE SIE WCALE I O TO CHODZILO.

MOJ CZAS JUZ SIE SKONCZYL I TYLE MOGLE ZROBIC DLA TEGO FORUM.

Oj.mdzalewski zastanów się co piszesz.

Czyli wg ciebie lepszym interesem jest dla sklepu regenerować stary kartridż i zarobić na tym 5zł,niż sprzedać nowy za 150 i zarobić nie brudząc się 30zł?Jesteś wybitnym ale teoretykiem.Taka regeneracja jest guzik warta i spora część tych kartridży nie zadziała.Spróbuj sobie kiedyś napełnić kolor do HP a potem porównaj z nowym lub refabrykowanym jakość i wydajność.

Oj.mdzalewski zastanów się co piszesz.

Czyli wg ciebie lepszym interesem jest dla sklepu regenerować stary kartridż i zarobić na tym 5zł,niż sprzedać nowy za 150 i zarobić nie brudząc się 30zł?Jesteś wybitnym ale teoretykiem.Taka regeneracja jest guzik warta i spora część tych kartridży nie zadziała.Spróbuj sobie kiedyś napełnić kolor do HP a potem porównaj z nowym lub refabrykowanym jakość i wydajność.

oj ...pattaya Ty zastanów

klient zostawia u Ciebie 100zł na regenracji tuszów z czego tusz kosztuje 10zł + brudzenie się, wiec na czysto powiedzmy 70zł. Sprzedajesz Ty ten tusz za 150zł i masz na nim 10%, czyli 15zł. Na 1 nowy przypada 3 regeneracje. Klient jest zadowolony, bo taniej - jakość słabsza, ale często wystarczalna.

pattaya, ja nie teoretyk

Dlaczego 100zł?

Co ty wypisujesz!

Jedna regeneracja to zysk rzędu kilku złotych

Jeden nowy kartridż to zysk 15-30

Z nowego kartridża klient jest zadowolony i wraca do ciebie po następny.

Napełniony chałupniczymi metodami kartridż jest do kitu i wściekły klient następnym razem idzie gdzie indziej.

Sztuką jest sprzedać drogo i tak aby klient był zadowolony i przeświadczony,że zrobił dobry interes.

Sprzedać tanio byle małpa potrafi

Gość M@riusz_Radom
Sztuką jest sprzedać drogo i tak aby klient był zadowolony i przeświadczony,że zrobił dobry interes.

Bingo ;) Czekałem na coś takiego, bo gdybym ja to napisał, to by reszta powiedziała, że pierniczę głupoty. Identycznie jest w przypadku ekip budowlanych :)

Nie jest sztuką wywalić kupę kasy za ekipę "sprawdzoną, z tradycjami, z doświadczeniem, dokładną, super fachową, extra kompetentną" i później poprawiać sobie samopoczucie na forum tym, że jak zainwestowałem to wiedziałem w co ;)

Sztuką jest szukać ekipy tak samo dobre i solidnej ale za mniejsze pieniądze a Ci którzy wywalają kilkadziesiąt tysięcy złoty ekipie po prostu idą na łatwiznę. A to kosztuje.. Duuuuuużo kosztuje ;)

poprawiać sobie samopoczucie na forum tym, że jak zainwestowałem to wiedziałem w co ;)

Sztuką jest szukać ekipy tak samo dobre i solidnej ale za mniejsze pieniądze a Ci którzy wywalają kilkadziesiąt tysięcy złoty ekipie po prostu idą na łatwiznę. A to kosztuje.. Duuuuuużo kosztuje ;)

widze Mariusz, że czujesz temat,

Sztuką jest sprzedać drogo i tak aby klient był zadowolony i przeświadczony, że zrobił dobry interes.

Nie do końca tak, zarobić dużo, a nie sprzedać drogo.