Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Do?wiadczeni ! Podzielcie si? wiedz? i zerknijcie na wycen?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 310
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Którego "biednego" człowieka stac na budowanie domu ;) Domy budują ludzie zarabiający na poziomie średniej krajowej, a czym się różnią od tych zarabiających więcej ?

Oszczędzają na czym moga, w tym na robociźnie, materiałach wykończeniowych. Czyli ida na kompromisy na które nie decydują się ci bogatsi ;)

tysz prawda, ale najlepsze jest to ze najwięcej domków jendorodzinnych jest na wsiach, co ja mowie tam wogóle nie ma bloków. taki fajny kontrast prawda. z miasta ludzie zarabiaja sie, traca zdrowie itd, żeby dom zbudować a rolnik nie mylic z robotnikiem ten dom ma. w zestawieniu że rolnicy to najbiedniejsza grupa społeczna nie jest to chyba prawda. :lol: :lol: :lol:

Tylko ze ten rolnik ma ten dom od kilku pokolen :p dostal go w spadku

Tylko ze ten rolnik ma ten dom od kilku pokolen :p dostal go w spadku

i to jest sposób na dobrobyt, niestety w polsce trzeba dzielic sie z nierobami i podatek od spadków płacic, a od 2006 bedziemy kataster placic i korumpowac tych co wyceny robic beda. :lol: :lol: :lol:

Rolnik ma dom wielopokoleniowy najczęściej.Jeżeli nie jest to taka biedna wieś,jak w mojej okolicy, gdzie nowe domy mają tylko miastowi,to rolnicy mają domy zbudowane sposobem gospodarczym,albo tak jak w mojej rodzinie - z dochodów uzyskanych z pracy za granicą (głównie w stanach),przy ogromnym wkładzie własnym.Piękne domy na wsiach opolskich czy śląskich to też często wynik pracy na zachodzie czy w mieście lub dochodowej działalnosci rolnej.

Shago.

Nie będę z Tobą polemizować.nawet nie rozpoznałeś,że jestem kobietą.

Rolnik ma dom wielopokoleniowy najczęściej.Jeżeli nie jest to taka biedna wieś,jak w mojej okolicy, gdzie nowe domy mają tylko miastowi,to rolnicy mają domy zbudowane sposobem gospodarczym,albo tak jak w mojej rodzinie - z dochodów uzyskanych z pracy za granicą (głównie w stanach),przy ogromnym wkładzie własnym.Piękne domy na wsiach opolskich czy śląskich to też często wynik pracy na zachodzie czy w mieście lub dochodowej działalnosci rolnej.

Shago.

Nie będę z Tobą polemizować.nawet nie rozpoznałeś,że jestem kobietą.

nie polemizuj, minilapin to nick stwierdzajacy bardzo wyraźnie ze jestes kobieta, a ciekawe skąd to wszyscy maja wiedzieć, co innego gdyby to brzmiało minilapinka wtedy napewno bym sie nie pomylil. :lol: :lol: :lol:

Shago

następnym razem wnikając w jakiś temat sprawdzam, czy zabrałeś w nim głos.Jeśli tak, wychodzę.Sprowadziłeś forum do najniższego poziomu.Co post, to inwektywy.

A ktoś, kto tak jak ja, chciałby się dowiedzieć czegoś konkretnego lub podzielić swoim doświadczeniem, traci tylko mnóstwo czasu i pozostaje niesmak.Jeżeli nie potrafisz kulturalnie odnieść się do cudzych poglądów, nie zabieraj proszę głosu, bo zaniżasz poziom tego forum.

Z góry dziekuję.

kolega boba budowniczego? może troche obiektywizmu, skoro jakiś gamon pod dwoma nickami mnie obraza to jest dobrze bo to twoja kolega, ale jak ktos jemu napisze ze gamon to zaniza forum, niesamowite. popatrz najpierw kto rozpoczął i jaki był ładunek mocjonlany w wypowiedzi.

oczywiscie warszawa górą, uhahah

Odpowiadam ci ostatni raz. Robotnik i bob nie mają ze sobą nic wspólnego. Podejrzewam jednak że Robotnik dobrze cię zna jako człowieka i inwestora, poszukaj Robotnika wśród swoich znajomych. Zresztą nietrudno nawet po samych wypowiedziach na tym forum zorientować się jaka z ciebie shago bystrzacha i fajny koleś; masz zdaje się tylko jeden problem, duże kompleksy (koledzy z podstawówki dokuczali?) Pozdrawiam i życzę powodzenia.

shago, ja ich rozszyfrowałem, B.Budowniczy, Robotnik, Jeje, mimilapin, Robert Radom i chyba jeszcze pattaya to jedna i ta sama osoba, uważaj, ten spisek przeciwko tobie się rozszerza, aha i oni (on,ona lub ono) są na pewno z Warszawy ...
shago, ja ich rozszyfrowałem, B.Budowniczy, Robotnik, Jeje, mimilapin, Robert Radom i chyba jeszcze pattaya to jedna i ta sama osoba, uważaj, ten spisek przeciwko tobie się rozszerza, aha i oni (on,ona lub ono) są na pewno z Warszawy ...

robert radom? a kto to taki?

a ze bob jest z warszawy i to nie ta bajka to sie zgadza

Zresztą nietrudno nawet po samych wypowiedziach na tym forum zorientować się jaka z ciebie shago bystrzacha i fajny koleś; masz zdaje się tylko jeden problem, duże kompleksy (koledzy z podstawówki dokuczali?) Pozdrawiam i życzę powodzenia.

niewąptliwie,

az sie dziwie ze sam na to nie wpadłem, radziłbym nie mieszac tych co nie koniecznie chcą być w waszym towarzystwie i maja odwagę pisac pod swoim nickiem.

zapewne gdybym myslal tak jak ty a co wiecej tyle zarabiał (ciekawe skąd wiesz ile) i mieszkał w stolycy to byłby porzadna kolega a tak to mam komplesy, atakuja mnie marsjanie i wogóle nie można ze mną polezmiowac bo stwierdziłem że robotnicy budowalani to w wiekszosci gamonie i niedorozwinięci myslowo menele i nieważne czy placi im sie 50k czy 20 czy 2k,

czy to forum pracowników budowlanych? czy może uraziłem was bo jesteście potomkami takich? ale wtedy dlaczego tak wywyższacie sie ponad stan? chcecie zapomnieć o biedzie z jakiej wyszliście i lansowac sie na ludzi swiatłych i bogatych? tylko co z ta słoma w butach zrobic? a może uraziłem was bo macie sami firmy budowlane i wyludzacie od takich jak ja albo mariusz pieniądze za obietnice bez pokrycia?

wielkie w was zaklamanie bob i jeje. robotnika pomijam.

:evil: :evil: :evil:

jesli bob to ON, mimilapin to ONA to ty jesteś ONO?

:lol: :lol: :lol:

Tak jest najlepiej. Niech Shago dyskutuje sam ze soba. Sam sobie zadaje pytania i sam na nie odpowiada. Ludzie go przesladuja.

A moze lekarz jest wsrod forumowiczow i potrafi nazwac taki stan.

Shago a kto ci bedzie budowal dom??? te gamonie , niedorozow.umyslowo menele??? no popatrz czyzby umieli cos lepiej od ciebie???

Uwazaj ze swoja dobitna opinia w realu bo zaden pracownik budowlany nie wejdzie na twoja dzialke i zostaniesz sam ze swoja budowa.

Tanio ale realnie, dobra umowa, faceta do pilnowania i niech budują. Zapisz w umowie jakiej firmy okna, drzwi, itp.

Opisz to po fakcie

ten facet do pilnowania to ma być z jednym psem i kbkak czy z dwoma psami?

mysle ze na niejednej budowie chłop miałby pracy tyle że hoho.

Tak jest najlepiej. Niech Shago dyskutuje sam ze soba. Sam sobie zadaje pytania i sam na nie odpowiada. Ludzie go przesladuja.

A moze lekarz jest wsrod forumowiczow i potrafi nazwac taki stan.

to sie nazywa: kto nie jest z nami jest przeciwko nam, a jakże lepiej jest być w kupie, kupy nikt nie ruszy bo kupa smierdzi. :lol: :lol: :lol:

tylko napisz gdzie napisałem że ktos mnie przesladuje? moze rocznik 70 ale czytasz jak 2000 :lol: :lol: :lol:

Shago a kto ci bedzie budowal dom??? te gamonie , niedorozow.umyslowo menele??? no popatrz czyzby umieli cos lepiej od ciebie???

Uwazaj ze swoja dobitna opinia w realu bo zaden pracownik budowlany nie wejdzie na twoja dzialke i zostaniesz sam ze swoja budowa.

niestety oni,

czy jeżeli kierowca zawodowy wjedzie prowadząc tira z predkoscią 100 km/h w grupe dzieci,starców czy pielgrzymkę a we krwi ma 3 promile to tez powiesz ze nie jest idiotą i gamoniem tylko dlatego że samochodem jeździ lepiej od ciebie a do przewozu kontenera musiałas go wynając?

:lol: :lol: :lol: