Gość Arturo72 01.09.2018 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 (edytowane) Rozważam zakup Panasonica T-Cap 9kW, on ma chyba grzałkę 3kW dodatkowo, a samo urządzenie z tego co czytam nie traci na mocy nawet przy temperaturach -15/-20*C. Zostaje kwestia grzejników przy takim urządzeniu, ale myślę że to skonsultuje przed zakupem z firmą która wykona montaż. Jest jeszcze Daikin Altherma HT, która mnie zaciekawiła, bo może pracować z wysoką temperaturą, lecz to już koszt sporo ponad 30tys. i zaczyna się to robić nieopłacalne... T-CAP 9Kw jest dobrym wyborem,powiedziałbym,że nawet w sam raz. Kilku forumowiczów ma ją podpieta z grzejnikami. Popytaj ich jak mają to rozwiązane nie mniej grzejniki jak już są muszą być sprawne przy zasilaniu niską temperaturą pomimo,że pompa grzeje do 57st.C. Edytowane 1 Września 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lysy801 02.09.2018 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Witam wszystkich.Ja do naszego domu parterowego o powierzchni użytkowej 115m2 mam zamiar zakupić Daikina Altherma 3 8kw.Pustak ceramiczny 25cm, styropian 20cm na ściany, styropian 10cm w posadzki, okna trzy szybowe i lekki strop docieplony celulozą 35cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobrow 02.09.2018 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Witam wszystkich. Ja do naszego domu parterowego o powierzchni użytkowej 115m2 mam zamiar zakupić Daikina Altherma 3 8kw. Pustak ceramiczny 25cm, styropian 20cm na ściany, styropian 10cm w posadzki, okna trzy szybowe i lekki strop docieplony celulozą 35cm. Instalator Ci dobrał tę PC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts