acouwas 31.08.2018 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Cześć,Chciałbym wymienić tradycyjne dwuskrzydłowe drzwi balkonowe (bez słupka środkowego) na drzwi przesuwno-uchylne. Pomysł jest taki, że prawe skrzydło otwiera się przesuwając je w lewo, skrzydło wsuwa się w szyny na lewym skrzydle. Po całkowitym wsunięciu lewe skrzydło (razem z wsuniętym w nie prawym) można otworzyć tradycyjnie (uchylić) do środka pomieszczenia. W ten sposób miałbym drzwi balkonowe przesuwne, które mógłbym także otworzyć na pełną szerokość, nie tylko na pół. Zadawałem trochę pytań sprzedawcom okien, ale nie mieli takiej opcji. Czy ktoś z Was zna system okien z taką mechaniką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowi 31.08.2018 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 O ciekawa koncepcja. Ja mam zamiar zamontować okno tarasowe. Miały być dwa skrzydła z ruchomym słupki em. Ale Twój pomysł jest ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 01.09.2018 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 Cześć, Chciałbym wymienić tradycyjne dwuskrzydłowe drzwi balkonowe (bez słupka środkowego) na drzwi przesuwno-uchylne. Pomysł jest taki, że prawe skrzydło otwiera się przesuwając je w lewo, skrzydło wsuwa się w szyny na lewym skrzydle. Po całkowitym wsunięciu lewe skrzydło (razem z wsuniętym w nie prawym) można otworzyć tradycyjnie (uchylić) do środka pomieszczenia. W ten sposób miałbym drzwi balkonowe przesuwne, które mógłbym także otworzyć na pełną szerokość, nie tylko na pół. Zadawałem trochę pytań sprzedawcom okien, ale nie mieli takiej opcji. Czy ktoś z Was zna system okien z taką mechaniką? Coś czuję że ten pomysł już ktoś gdzieś ma i zechce się nim pochwalić Na tradycyjnym rynku okiennym to nie występuje. Ale są prostsze rozwiązania - okna harmonijkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acouwas 01.09.2018 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 Coś czuję że ten pomysł już ktoś gdzieś ma i zechce się nim pochwalić Na tradycyjnym rynku okiennym to nie występuje. Ale są prostsze rozwiązania - okna harmonijkowe. Okno harmonijkowe jest gorsze, nawet przy małym otwarciu od razu się wypucza. Przy otwarciu do połowy chciałbym mieć płasko. Ale dziękuję za wskazówkę, bo z konieczności może do tego się sprowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts