rafaellowroclaw 01.09.2018 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 Witam. Przeczytałem kilka tematów na temat podwieszania sufitów i wymiarowania sufitów. Przeczytałem również poradnik Knaufa. Jednak dalej nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania. Mianowicie mój pokój ma ok. 5,15 metrów na 4,20 więc jest to więcej niż maksymalna długość profili. Więc profile CD i tak trzeba łączyć. Czy jest jakaś "zasada" jak łączyć profile CD? Czy można je łączyć je w połowie ? Czy lepiej łączyć je w odległości 2/3 odległości i potem kłaść je na przemian? Sufit miałby być na konstrukcji jednopoziomowej. Czy profile układać wzdłuż dłuższej ściany czy krótszej ściany? Sufit miałby być podwieszony minimalnie, dlatego do mocowania profila z sufitem użyć należy wieszak (taki co się załamuje i jest literka U) Knauf piszę, że należy używać kołków metalowych. A czy jeśli przykręci się na 3 śruby ten wieszak to można zastosować zwykłe kołki szybkiego montażu z plastikowym korpusem? W ogóle czy jest jakieś znaczenie czy przykręcę na 1 czy 3 kołki? Nie znalazłem informacji co ile rozstawiać wieszaki w suficie jednopoziomowym gdy jest taka duża powierzchnia. No i ostatni dylemat i chyba temat rzeka. Czy dużym błędem jest montowanie płyt wzdłuż profili ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 02.09.2018 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Nigdy nie łączyłem, ale kiedyś ogladalem ot tak filmy tego goscia i wstukalem w google i moze to Ci pomoze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaellowroclaw 02.09.2018 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 (edytowane) ok. dzięki za informację. A nie znalazłem informacji, czy lepiej profile układać wzdłuż ściany o mniejszej długości czy może wzdłuż ściany, który ma większą długość? Edytowane 2 Września 2018 przez rafaellowroclaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts