Gierga 06.10.2004 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Ostatnio wymarzyłam sobie szklane drzwi (calutkie ze szkła)z pięknym witrażem po środku, które zamontuje sobie pomiędzy wiatrołapem a korytarzem. Zastanawiam się tylko czy takie drzwi w ogóle istnieją (wydaje mi się, ze kiedyś je widziałam w OBI) i ile kosztują.Może ktoś z Was się orientuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 12.10.2004 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Na prawdę nikt z Was nie wie???? Aż takie wybujałe mam marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.10.2004 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 gierga zapytaj u witrażysty,ale wydaje mi się,że konstrukcja witraża o powierzchni ponad 2 m2 wymaga ram,chyba ze to będzie witraż wykonany inną techniką, bez ołowiowych połącżeń. Mozna by zamiast witraża zrobić drzwi z tafli szkła artystycznego - ale Gierga, czy ty chcesz zapłacić za nie tyle, co za wszystkie pozostałe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 12.10.2004 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 można kupić drzwi szklane i wykleić sobie witraż z folii samoprzylepnej - są takie jej odmiany przepuszczające światło. Ale wtedy jest ładnie z jednej strony, a z 2-giej gorzej.Takie drzwi, jak sobie wymyśliłaś to pewnie za 10 tys. PLN każdy witrażownik ci strzeli. Tylko musisz jeszcze przewidzieć fordynansa czy innego portiera, którego postawisz przy tych drzwiach, żeby pilnował żeby nimi nikt nie trzaskał. No bo przecież automatu, jak na klatce schodowej nie wypada dawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.10.2004 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Mieczo.Witrażownik nie strzeli,bo bez ram nie da rady.A folia to sam wiesz,jak kalkomania na wielkanocnych jajkach. Można by jeszcze pomalować,ale to też niedobry pomysł, bo efekt tylko z jednej strony,w dodatku jak to myć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 13.10.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Jedna z technik witrażu polega na naklejanu za pomocą przeżroczystego kleju kawałków kolorowego szkła które tworzą jaiś tam obraz na dużej tafli szkła.Kto wie czy w Twoim przypadku nie było by to rozwiązaniem.Jest jeszcze taka możliwośc by na szklanych drzwiach namalować farbami do szkła wzór który Cie interesuje.Można uzyskać niesamowite efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 13.10.2004 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 O mamo kochana 10 tys...to ja chyba w nierealnym świecie żyje ....albo te drzwi mi się przyśniły. Nie, jak tyle kosztują to zrezygnuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 14.10.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 tu masz adresy takich drzwihttp://glasshouse.com.pl/oferta.html ja też oglądam się za szklanymi ale akurat bez witrażyceny faktycznie niekiedy mogą dochodzić do 10 tys. ale znalazłam i tańsze oferty (wyszukaj na onecie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gierga 14.10.2004 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 tu masz adresy takich drzwi http://glasshouse.com.pl/oferta.html ja też oglądam się za szklanymi ale akurat bez witraży ceny faktycznie niekiedy mogą dochodzić do 10 tys. ale znalazłam i tańsze oferty (wyszukaj na onecie) Dzięki Czupurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 14.10.2004 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Jest jeszcze taka możliwośc by na szklanych drzwiach namalować farbami do szkła wzór który Cie interesuje.Można uzyskać niesamowite efekty. Tylko ta metoda jest adekwatna dla drzwi szklanych bezramowych - szkło trzeba zahartować !!!Jeśli granice wzoru kolorowego odzieli się silikonem w kolorze szarym (paskiem wypukłym) to do złudzenia przypomina to ołów. uwaga: szkło min. grubość 8 mm do drzwi pojedyńczych najlepiej delkatny wzór ornamentowy np. chinchilla. Okucia + szkło + montaż (musi to zrobić fachowiec) = 2000 - 3000 tyś PLNówNiestety, ale nie znam kosztów witrażysty czy malarza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martynaa 15.11.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 http://www.szklanedrzwi.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts