tespis17 02.09.2018 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Witam. Chciałbym wydłużyć krokwie o 50cm. poza obrys domu. Dom jest 100 letni , brak w nim murłaty , nie ma nawet wieńca. Krokwie są tzw. czopowane z belkami na dole. Majster który przyszedł mówi że bez problemu je wydłuży a ja mam duże wątpliwości czy nie osłabi to budynku. Podejrzewam że chce przykrócić śrubami do krokwi belki. Jak powinno Być wykonane to poprawnie czy może lepiej nie ruszać tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 03.09.2018 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2018 Rozumiem, że to dach krokwiowy http://fachowydekarz.pl/wp-content/uploads/2013/06/wiezby-dachowe.jpgNie będzie problemy z wydłużeniem krokwi, robi się nadbitki bo boku krokwi, a czasami nowe przypustnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tespis17 04.09.2018 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Tak, dach to krokwiowy. Krokiew łączy się na równo z belką na dole nie tak na dole. Jedno co mi się podoba to nie rozbiera całego dachu, robi to powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts