Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do wątku <<<Inspiracje>>>

_ZBYCH_

Recommended Posts

Mariusz, fajne zdjęcia, ale dlaczego umieściłeś je w tym wątku ???

Tutaj miały być zdjęcia ciekawych, inspirujących wnętrz, a nie przykłady totalnych fuszerek. Nie wiem, co w tym oknie jest inspirujące :roll:. Mamy naśladować taki sposób montażu okien? :roll:

Jak dla mnie, to tu dopasowano sposób montażu do okna, które się tanio trafiło... Może "wyszło" z którejś budowy :roll:.

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość M@riusz_Radom
Mariusz, fajne zdjęcia, ale dlaczego umieściłeś je w tym wątku ???

Tutaj miały być zdjęcia ciekawych, inspirujących wnętrz, a nie przykłady totalnych fuszerek.

Z bardzo prostego powodu. Wątek nazywa się INSPIRACJE , czyli co? Czerpiemy z gotowych wzorów? Chyba nie, wtedy wątek powinien się nazwać się SZABLON albo PRZYKŁADY ;)

A podawane przez nas zdjęcia mają natchnąć kogoś do czerpania pomysłów, do zrobienia czegoś "inaczej", nie twierdzę, iż należy montować te okna tak jak na zdjęciu ;) ale to może być przestroga, aby się w tych inspiracjach nie zagubić. Bo później zamiast oryginalnie, nasza praca wygląda śmiesznie ;)

Ot tyle ;)

Gość M@riusz_Radom
no ale patrzac na 1 zdjecie to widac jakby cien galezi (m.in.prawy dolny rog).

O to samo zapytałem kolegę fotografa ;) Twierdzi, iż to nie musi być kanciarstwo. Drzewo może być oddalone o kilka metrów od budynku a mimo wszystko gałęzie będą na fotografii doskonale widoczne :)

Ale to drzewo mi wygląda na jakieś owocowe a te chyba nie rosną na wysokość 2 piętra ;)

załączam zdjęcie jakie zamieścił Husy, żeby było wiadomo o czym mówię:

http://www.morze.neostrada.pl/Inspiracje/1.JPG

to wnętrze jest super - aż się chce usiąść i napić herbaty, pogłaskać kota, pogadać. W odróżnieniu od tych wszystkich pozostałych, które są piękne, ale zimne, to jest DOM w którym mieszkają żywi, na pewno fajni, ludzie.

Dzięki za fotkę, zainspirowała mnie do zmiany kierunku poszukiwań wnętrz w moim domku - będzie cieplej, bardziej brązowo i domowo niż chciałam na początku - dzięki :)

Wątek suuuper! Nie wszystko wszystkim musi się podobać, ale zawsze można cosik podpatrzeć i myślę, że o to właśnie chodziło ZBYCHOWI.

Ja np. nie lubię wnętrz rustykalnych (kojarzą mi się z bałaganem) ani za bardzo nowoczesnych (biurowych), nie chcę też mieć w swoim domu rzeczy powtarzalnych, dlatego kupuję różne pisma, odwiedzam galerie aby czerpać z nich INSPIRACJE jak napisał _ZBYCH_

Pozdrawiam

Pokój wyłożony kamieniem.

piękne, ale gdyby oddzielić dwa zupełnie nie współgrające ze soba style - proste sosnowe łóżko, drzwi, belki w nadprożu, kamień a do tego inny świat - meble gdańskie, naczynia na szafie itp.

Nie mam siły :(

Ale z drugiej strony fajnie, ze Zbych założył ten temat. bo poszczególne rozwiazania można podpatrzeć.Jedni utwierdzą się w przekonaniu, że to nie dla nich, a inni będą mieć gotowe projekty.No i jest ok :D

Ze stronki podanej przez mimilapin w " Inspiracjach " spodobały mi się :

Les Contemporains

- kominek z aranż. Cacao , pokazany również w aranż. Origami

- kolorystyka aranż. Tenderness , Chess i sypialni Mistral

Les Voyages

- skrzynia łóżka z aranż. Sheido

Pozdrawiam - Maxtorka :)

Husy nie bardzo wiem co chcesz wyrazić ale Sonika właśnie tutaj chce umieścić zdjęcie

Zachęcam wszystkich do zamieszczania fajnych zdjęć.

Mysle, ze Zbychowi chodzilo o to aby umieszczac w watku INSPIRACJE same zdjecia, a reszte czyli caly tekst tutaj. Tak wiec i nauke wklejania zdjecia takze mozna bylo wkleic tutaj.

Przynajmniej tak zrozumielem Jego slowa :

Przyznacie jednak, że mało ciekawie ogląda się kilka zdjęć i potem kilkanaście komentarzy, krytyk, wymian opinii, itp. :-?

Zreszta niewazne szkoda marnowac miejsce.

Pozdrawiam

Maciej