Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najbardziej ulubiony zapach.

Wakmen

Recommended Posts

ja w tym względzie jestem dosyć ekonomiczna :wink: zreszta nie tylko w tym :wink:

mam zapach z maja ub roku -ultraviolet summer 50 ml- używałam latem - sporadycznie zimą. Starczy jeszcze na pare tygodni tego lata. :)

Mój zimowy zapach - SportJS - mam od kilku m-cy i z 100ml zużyłam może 1/3 - ale to słaby zapach, więc korzystam z niego kilka razy dziennie.

Teraz szukam bardziej trwałego i kobiecego 8)

Zwykle flakonik 50 ml starcza mi na 5-6 miesięcy. 8)

Pefumuję sie - wchodzac w mgłę - i u nasady włosów - na karku. Raczej nigdy bezpośrednio na skórę - bo szczypie :wink: 8)

aha -zdarza się że sprezentowane perfumy nie zostaną "skonsumowane" :roll: - no ale to przepraszam - nie moja wina...wtedy dzielę się nimi z mama lub teściową...im zwykle odpowiadają - ale to tylko mnie utwierdza w przekonaniu dlaczego ja je odrzuciłam :wink:

• Odpowiedzi 574
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I nie starzeją się?

Czasem zdarzyło mi się zachomikować i za każdym razem żałowałam - zapach był ciężki i płaski. Nie dało się używać.

Dlatego z całego procesu najbardziej lubię szukanie nowego zapachu. Inwestuję tylko czas i mogę zmieniać preferencje bez konsekwencji finansowych.

Nie zauwazylam.

Mysle ze 2-3 lata dla perfum stajacych w dobrych warunkach (nie na sloncu , nie w cieple) etc. - to nie jest cos co im szkodzi.

Inna rzecz ze ich nie zuzywam szybciej bo zawsze mam x butelek i korzystam na przemian :)

Nie lubie pachniec 1 zapachem non stop :) - wiec co pare dni (czasem codzinnie inny) - efekt butelka starcza na dlugo :)

Moje nieraz stoja 4 lata i wiecej, jedno co zauwazylam ze traca kolor ale to mozna zauwazyc tylko w przezroczystych butelkach. Mam Baby Doll YSL chyba juz 5 rok na polce w szafce i jak na poczatku byl intensywnie rozowy jak landryna tak teraz jest prawie przezroczysty, chociaz na zapachu nie stracil.

Mam troche jak zielonooka tz kupuje perfumy i uzywam na zmiane a ze kupuje zawsze 100-ki to przy paru butelkach w ogole nie chca sie skonczyc :wink:

I jeszcze co zauwazylam, ze jak uzywam jakis perfum i mi sie skoncza... to nie moge kupic czy dostac "powtorki" bo juz mi nie pasuja, tak jakby mi sie przejadly chociaz nadal zapach mi sie podoba.

Mohag - tez tak mam!:)

jedyny wyjatek to te moje aqua allegoria pamplellune :) - 3 butelka :)

Ja w swojej kolekcji mam Aqua Allegoria Herba Fresca

http://images31.fotosik.pl/209/58bc4f08ddf3e659.jpg

Ciekawi mnie jak pachną te Pamplelune. Napewno świeżo. Następnym razem nie omieszkam. Dużo tej "soczystej" serii Aqua - i weź to wywąchaj wszystkie :p

Ja takich oryg. mam też 10 buteleczek (zazwyczaj max) i używam od humoru i ochoty. Serce mi się kraje jak widzę, że butelka jest ku końcowi. Oszczędzam wtedy... tak mam z Green Tea Elizabet Arden buuu.

A takich nie markowych tzn Avon, Next, Addidas, tudzież bazarówki - bo ich było sporo (mamcia też ma świra) to się uzbiera z drugie tyle. Ostatnio wydalam siostrze ciotecznej. Ja ich nie używam a ona się bardzo ucieszyła :D

Mohag - tez tak mam!:)

jedyny wyjatek to te moje aqua allegoria pamplellune :) - 3 butelka :)

Ja w swojej kolekcji mam Aqua Allegoria Herba Fresca

http://images31.fotosik.pl/209/58bc4f08ddf3e659.jpg

Ciekawi mnie jak pachną te Pamplelune.

greypfrutowo :lol: to też moja ulubiona pozycja na co dzień :D

Ew-ka słusznie prawi :) - "grejfrut" ale taki pomieszany - przepiekny świeży słodko-gorzkawy zapach - kojarzy mi sie z wakacjami we włoszech albo gdzies indziej na południu europy.

Idealne na wiosne i lato - ale ja ich uzywam cały rok

Ostanio niuchałam nowe aqua allegoria - KIWI - tez swietne!:)

Ew-ka słusznie prawi :) - "grejfrut" ale taki pomieszany - przepiekny świeży słodko-gorzkawy zapach - kojarzy mi sie z wakacjami we włoszech albo gdzies indziej na południu europy.

najciekawsze jest to ,że nikt nie potrafi odgadnąć tego zapachu :lol:

zazwyczaj jest to pytanie ...czym pachniesz ? nie znam :roll:

zdecydowany nr 1 ...póki co :wink:

zielona -za kilka dni zabieram moj zapach do Włoch :lol: bedzie jak znalazł :lol:

Anna Sui Baby Doll (rozowe) tez sa takie grejpfrutowe. Tez lubie takie zapachy.

MNIE zabierz!!!! Buuuuu :cry:

:wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

buuuu....ale ja sie boję :roll: pierwszy raz polece samolotem :oops:

kiedys wątek założyłas na ten temat ....musze poszukac i poczytac 8)

Nie boj sie, tylko jak bedzie startowal to pochyl sie troche do przodu. Samolot jak startuje jest jak taki duzy rollercoaster - rozpedzic sie musi i wtedy wgniata w fotel. A jak sie pochylisz, nie masz zadnych sensacji i tak przyjemnie sie wtedy czuje oderwanie od ziemi. Rada zaslyszana od stewardessy 8)

Nie boj sie, tylko jak bedzie startowal to pochyl sie troche do przodu. Samolot jak startuje jest jak taki duzy rollercoaster - rozpedzic sie musi i wtedy wgniata w fotel. A jak sie pochylisz, nie masz zadnych sensacji i tak przyjemnie sie wtedy czuje oderwanie od ziemi. Rada zaslyszana od stewardessy 8)

dzieki -dobra kobieto ....jak nie zapomne ( ze strachu :wink: ) to sie zastosuję :lol:

Zielona -gdzie jest ten wątek o lataniu? chyba diobeł ogonem nakrył ...szukam i szukam i nic :roll:

dzieki -dobra kobieto ....jak nie zapomne ( ze strachu :wink: ) to sie zastosuję :lol:

Zielona -gdzie jest ten wątek o lataniu? chyba diobeł ogonem nakrył ...szukam i szukam i nic :roll:

Nie ma sprawy. I nie patrz na horyzont - w dol OK, ale nie na ruszajacy sie horyzont, bo roznie to bywa wtedy z blednikiem :roll: