Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Najbardziej ulubiony zapach.

Wakmen

Recommended Posts

• Odpowiedzi 574
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja u zywam Issey Miyake od 6 lat. Jakoś mi się jeszcze nie znudził, ale ostatnio przestawiam się też na 212 Caroliny Herrery. A może coś innego z CH (nie pamiętam nazwy, ale też fajne). Na razie mam dezodorant. Generalnie jest bardziej wyrazisty niż IM, ale też fajny.

Nie lubię pachnieć, ale nie lubię też śmierdzieć.

A z zapachów, który siłą rzeczy towarzyszył mi przez lata, a ostatnio trochę mi go brakuje, to zapach drewna. No ale takie życie syna tartacznika :)

Lubię teżzapach dobrego wina. Ech ... rewelacja ... aż się rozmarzyłem :)

POzdro

JB

thalex

Jak nabyć bez? Jak go może rozsadzić czy zasiać

Ja miałam duży, stary krzew bzu, ktoremu ucięłam jeden pęd wsadziłam do ziemi i się przyjęło.

http://www.pinus.net.pl/foto/syringa_vulgaris_and._an_ludwig_spaeth.jpg

Super. :D

Olu a w jakiej porze roku to byłoby najlepiej zrobić.

Czy pamiętasz kiedy to zrobiłaś?

A był ktoś kiedys w kwitnącym cytrynowym gaju? Tak oszałamiającego zapachu chyba nigdy przedtem nie czułam.

Namiastkę takiego gaju mozna znaleźć między iinymi w palmiarni w Lubiechowie koło Wałbrzycha. Tylko trzeba trafić na okres, kiedy większość drzewek kwitnie. A to wypada gzieś tak w maju (chyba, bo dobrze nie pamiętam)

M

Thalex szlachetne odmiany lilaka szczepi się albo oczkuje na tzw. dzikim zrazie, ale jest to kłopotliwe, i nie zawsze się udaje. Najlepiej szarpnąć się na taka szlachetną odmianę gotową już w szkółce, ale te szlachetne nie pachną tak jak te zdziczałe przy starych domach na wsiach, a te z kolei maja tę zaletę, że można je rozmnażać przez odkłady lub podział krzewu. Jak nie wiesz jak zrobić odkład daj znać na priva.

• 4 weeks później...

najpiękniejsze zapachy :

-lawendowo - rumiankowy zapach włosów Juleńki i Pati (teraz tylko Julusia daje się do nich przytulać,bo Pysiunia ("wyrosła" z "psitul mnie mamusia")

- las wczesnym latem

- zapach chłodnego wiatru,górskiego szczytu w słoneczną mroźną pogodę,kiedy można ostro zjechać z pustego stoku

- zapach skoszonej trawy na wsi

- zapach mazurskiego jeziora o świcie i desek pokładu rozgrzanego od słońca

- waniliowy zapach sernika mojej mamy

- niezrównany mleczny zapach oseska przy piersi

- zapach kompotu z suszonych owoców na Wigilię

- maciejka pod płotem drewnianej chałupy mojej babci i obłędny aromat swojskiej kiełbasy przypiekanej na blaszce kaflowego pieca

- zapach ogniska i pieczonych kartofli po wykopkach

- zapach pepsi - Mieczu -ten pierwszy łyk - miałam to samo,dopóki nie pracowałam w Coca Cola,tam mi przeszło

a dla siebie - wanilia i paczuli,piżmo,jaśmin...nie zdradzę nazwy :wink: