kamilkampo 04.09.2018 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Witam,jak w temacie ... Atlantic Panasonic Nibe , czy też może inna firma ? Którą firmę najbardziej polecacie ? Wiem że jest to pytanie typu która marka jest lepsza BMW czy AUDI, lecz jestem zielony w temacie a Wy macie do czynienia z tymi firmami i może wspólnie znajdziemy plusy i minusy tych firm. Do wydania mam 30 tyś. zł które otrzymałem od urzędu miasta w ramach dotacji na źródła energii odnawialnej. Dotacja w 100%. Obecnie w domu piec kondensacyjny z zasobnikiem wielowarstwowy - też do wymiany na kocioł kondensacyjny jednofunkcyjny (z dotacji ale już innej). Dom dobrze ocieplony, ogrzewanie podłogowe dół oraz kaloryfery góra. Łączne 150 m2. Wstępnie jestem zdecydowany na NIBE SPLIT AMS 10-12 + HK 200S, ponieważ mniej więcej mieszczę się w przyznanej dotacji. Co możecie powiedzieć o tym zestawie ? Czy może warto zastanowić się nad inną firmą ? PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okobar 05.09.2018 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Witam, jak w temacie ... Atlantic Panasonic Nibe , czy też może inna firma ? Którą firmę najbardziej polecacie ? Wiem że jest to pytanie typu która marka jest lepsza BMW czy AUDI, lecz jestem zielony w temacie a Wy macie do czynienia z tymi firmami i może wspólnie znajdziemy plusy i minusy tych firm. Do wydania mam 30 tyś. zł które otrzymałem od urzędu miasta w ramach dotacji na źródła energii odnawialnej. Dotacja w 100%. Obecnie w domu piec kondensacyjny z zasobnikiem wielowarstwowy - też do wymiany na kocioł kondensacyjny jednofunkcyjny (z dotacji ale już innej). Dom dobrze ocieplony, ogrzewanie podłogowe dół oraz kaloryfery góra. Łączne 150 m2. Wstępnie jestem zdecydowany na NIBE SPLIT AMS 10-12 + HK 200S, ponieważ mniej więcej mieszczę się w przyznanej dotacji. Co możecie powiedzieć o tym zestawie ? Czy może warto zastanowić się nad inną firmą ? Pozdrawiam Kamil powietrzne czy gruntowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilkampo 05.09.2018 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 powietrzne czy gruntowe? Powietrzna pompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaseb 05.09.2018 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 A jak można uzyskać 100% dofinansowania? Jak można uzyskać 30tys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 08.09.2018 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2018 (edytowane) Ja sprzedaję wiele marek pomp ciepła, dlatego że nie ma urządzeń idealnych.Jak ktoś chce super niezawodności bierze MitsubishiJak ma być mega cicho Dikin Altherma 3Jak najlepszy stosunek cena / moc to PanasonicJak gruntówka to NIBE, ale nie powietrzne nibe.Ani to tanie, ani dobre, w tej cenie często można dużo lepsze i sprawniejsze urządzenia które będą pracować dużo taniej.dlatego radzę odezwać się do mnie na meila [moderowano] podeślę do porównania inne rozwiązania. Edytowane 9 Września 2018 przez Tomaszs131 Reklama wykraczająca po za ramy PP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tulisko 09.09.2018 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 (edytowane) Ja sprzedaję wiele marek pomp ciepła, dlatego że nie ma urządzeń idealnych. Jak ktoś chce super niezawodności bierze Mitsubishi Jak ma być mega cicho Dikin Altherma 3 Jak najlepszy stosunek cena / moc to Panasonic Jak gruntówka to NIBE, ale nie powietrzne nibe. Ani to tanie, ani dobre, w tej cenie często można dużo lepsze i sprawniejsze urządzenia które będą pracować dużo taniej. dlatego radzę odezwać się do mnie na meila [moderowano] podeślę do porównania inne rozwiązania. A jakby tak porównać głośność pracy przy dużym obciążeniu w agregatu Panasa do Althermy 3, to czy będzie to jakoś diametralnie ciszej czy tylko audiofil to zauważy:P Edytowane 9 Września 2018 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 09.09.2018 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 A jakby tak porównać głośność pracy przy dużym obciążeniu w agregatu Panasa do Althermy 3, to czy będzie to jakoś diametralnie ciszej czy tylko audiofil to zauważy:P Altherma jest sporo cichsza, mam obie pompy wystawione i podłączone w biurze jak ktoś chce to zapraszam żeby sobie porównał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 09.09.2018 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Witam, jak w temacie ... Atlantic Panasonic Nibe , czy też może inna firma ? Którą firmę najbardziej polecacie ? Wiem że jest to pytanie typu która marka jest lepsza BMW czy AUDI, lecz jestem zielony w temacie a Wy macie do czynienia z tymi firmami i może wspólnie znajdziemy plusy i minusy tych firm. Do wydania mam 30 tyś. zł które otrzymałem od urzędu miasta w ramach dotacji na źródła energii odnawialnej. Dotacja w 100%. Obecnie w domu piec kondensacyjny z zasobnikiem wielowarstwowy - też do wymiany na kocioł kondensacyjny jednofunkcyjny (z dotacji ale już innej). Dom dobrze ocieplony, ogrzewanie podłogowe dół oraz kaloryfery góra. Łączne 150 m2. Wstępnie jestem zdecydowany na NIBE SPLIT AMS 10-12 + HK 200S, ponieważ mniej więcej mieszczę się w przyznanej dotacji. Co możecie powiedzieć o tym zestawie ? Czy może warto zastanowić się nad inną firmą ? Pozdrawiam Kamil Tak sytuacja kwalifikuje sie do prokuratora z tytułu niegospodarności . Co trzeba mieć w głowie aby dawać dotacje na PC jeżeli jest kocioł gazowy kondensacyjny. Ta pompa powinna trafić do domu ogrzewanego węglem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek231984 09.09.2018 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Cnc a co powiesz o pompach ciepła Samsung w porównaniu do innych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 09.09.2018 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Cnc a co powiesz o pompach ciepła Samsung w porównaniu do innych?? Samsung ma jedną fajną funkcje które nie ma inny producent w wersji TDM ma możliwość podłączenia pod wodną jednostkę wewnetrzną tez można podłączyć jednostki powietrze powietrze do ogrzewania i chłodzenia. Chociaż sterownik już swoje najlepsze czasy ma za sobą. Zaletą w przypadku pompy 9kW jest duża jednostka zewnętrzna przez co pracuje bardzo cicho. Jak ktoś nie chce klimy z jednej jednostki zewnętrznej to raczej Panasonic, Daikin, Mitsubishi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek231984 09.09.2018 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Czyli Panasonic lepszy od Samsunga?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 09.09.2018 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Czyli Panasonic lepszy od Samsunga?? 3 lata temu najlepsze były meetingi. Rok temu LG było lepsze od Panasonica a najlepsze jest to z czego najwięcej $$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 09.09.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Czyli Panasonic lepszy od Samsunga?? jeżeli nie potrzeba klimy z jednego urządzenia to tak, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 09.09.2018 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Weż Nibe porządna szwedzka pompa. Jak pytasz handlarza o coś czym nie handluje to jakiej oczekujesz odpowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek231984 09.09.2018 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Ok, w czym oprócz sterownika Panasonic przewyższa Samsunga? Z tego co wiem to w Samsungu jest pompa obiegowa Grundfos, w Panasonicu pompa Panasonica, ale chyba mocniejsza niż w Samsungu. Panasonic jest plastikowy w środku, Samsung nie. Samsung jest cichszy i przy 9 KW ma 4 KW grzałek, a Panasonic 3 KW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NC_PC 09.09.2018 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Ok, w czym oprócz sterownika Panasonic przewyższa Samsunga? Z tego co wiem to w Samsungu jest pompa obiegowa Grundfos, w Panasonicu pompa Panasonica, ale chyba mocniejsza niż w Samsungu. Panasonic jest plastikowy w środku, Samsung nie. Samsung jest cichszy i przy 9 KW ma 4 KW grzałek, a Panasonic 3 KW. Tak, Panasonic ma lepszą pompę obiegową, i to nie jest raczej pompa Panasonic bo takie same widziałem też w pompach Daikina. Co od plastików to one są fajne bo wszystko wymienisz w razie potrzeby bez nawet kombinerek. W panasonic masz mądrzejsze sterowanie grzałkami i lepszy dostęp do serwisu i części. Samsunga bardzo lubię za możliwość właśnie podpięcia kilku jednostek wewnętrznych, ale rzadko to jest potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oberwatorPC 09.09.2018 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Łatwiej instalatorowi a drożej klientowi. Ile kosztuje pompa obiegowa do Panasonica a ile do Samsunga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 10.09.2018 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Do Samsunga 6 i 9kW wkładana jest pompa Grundfos UPM3 25-75 180, niestety nie widzę na necie jej ceny, ale łatwo zastąpić ją inną. do mocnych jednostek wkładają wilo stratos para 25 1-9.To są normalne wersje z normalnymi podłączeniami, a do Panasa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek231984 11.09.2018 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Może wypowiedzą się w tej kwestii instalatorzy, o zrobią porównanie obu pomp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clarnet 11.09.2018 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Skoro wybór przed tobą, to pomyśl o Althermie 3 na R32.Bardzo dobre parametry, ładny design, szereg elementów, których u konkurencji nie znajdziesz, serwis fabryczny, bardzo duże możliwości konfiguracji.Po co wchodzić w produkty na R410A, które od stycznia 2025 zostaną wycofane z rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts