kamilkampo 15.10.2018 08:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Witam, po analizie pomp ciepła wybór padł na DAIKIN Altherma 3, ponieważ jest dużo pozytywnych opinii na jej temat. Poza tym jest nową pompą z ciekawymi rozwiązaniami o wysokich parametrach grzewczych. Posiada też elegancki wygląd. Mam nadzieje że będzie chodzić bez zarzutu ! Natomiast bardzo mocno zastanawiałem się Panasonikiem ponieważ wszyscy chwalą sobie te pompy. Niestety mam bardzo mało miejsca w kotłowni a Panasonic zajmuje trochę więcej miejsca stąd też wybór padł na Daikina (wersje lodówkowe z zasobnikiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilkampo 15.10.2018 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Tak sytuacja kwalifikuje sie do prokuratora z tytułu niegospodarności . Co trzeba mieć w głowie aby dawać dotacje na PC jeżeli jest kocioł gazowy kondensacyjny. Ta pompa powinna trafić do domu ogrzewanego węglem . fachman19 najpierw zapoznaj się z tematem a nie wypisuj głupot ! Myślisz że urząd udzielił by Ci dofinansowania na ładne oczy bez audytu twojego domu? Dom ogrzewany drewnem przez kominek, piec ogrzewa tylko i wyłącznie c.w.u. Stąd dotacja na pompę i nowy piec dla c.w.u. Ale ostatecznie pompa poradzi sobie z c.o. i c.w.u. więc piec nie będzie brany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areczekk83 16.10.2018 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Ja tak samo mam zamiar kupic DAIKIN Altherma 3 na R32 , jest to mocna jednostka o wysokim COP ,wszystko ma juz wbudowane w sobie i bedzie bardzo ładnie sie reprezentowała w kotłowni .Mam zamiar kupic z wbudowanym zasobnikiem 180l, jedno fazowa z mozliwoscia chlodzenia.Dostałem juz pierwsza wycene na 30tys zł wraz z montazem przez instalatora Daikina.Moim zdaniem jednostka ta z wbudowanym zasobnikiem wody uzytkowej jest jak do tej pory najładniejszym modelem na rynku z bardzo dobrymi parametrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoteles 16.10.2018 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Ja tak samo mam zamiar kupic DAIKIN Altherma 3 na R32 , jest to mocna jednostka o wysokim COP ,wszystko ma juz wbudowane w sobie i bedzie bardzo ładnie sie reprezentowała w kotłowni .Mam zamiar kupic z wbudowanym zasobnikiem 180l, jedno fazowa z mozliwoscia chlodzenia.Dostałem juz pierwsza wycene na 30tys zł wraz z montazem przez instalatora Daikina.Moim zdaniem jednostka ta z wbudowanym zasobnikiem wody uzytkowej jest jak do tej pory najładniejszym modelem na rynku z bardzo dobrymi parametrami. Ja nie tak dawno miałem wycenę na model tylko grzewczy na blisko 32 tys plus jakieś pierdoły wokół cwu i wyszłoby ze 33 tys. Przy 30 tys, jeszcze z opcją chłodzenia, chyba naprawdę warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areczekk83 16.10.2018 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Tak dokładnie 30,300 zł robiłem kilka wycen i wybrałem najtańszą wycene ,do tego firma jest w moim mieście od kilkunastu lat a podłączenie pompy i tak bedziie przez instalatora Daikina .Na altherme 3 dostane 3lata gwar i tak jak wspomniałem wczęściej wersje ze zbiornikiem 180l i chlodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 16.10.2018 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 @areczekk83, a którą Althermę masz za te 30k? 4kW - 6kW - 8kW ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 17.10.2018 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Weż Nibe porządna szwedzka pompa. Jak pytasz handlarza o coś czym nie handluje to jakiej oczekujesz odpowiedzi? może i tak - ale gruntówka. Pw tej firmy bym nie polecił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts