koziar2 05.09.2018 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Cześć, mam pytanie odnośnie ocieplenia stropodachu. Mam stropodachy płaskie na łączniku pomiędzy nową i istniejącą częścią domu (remont z rozbudową) przez które muszę przeprowadzić kanały wentylacyjne ventiflex 75mm i umieścić skrzynki do anemostatów znajdujących się poniżej. Wymyśliłem coś takiego - warstwy od dołu. - płyta żelbetowa - kanały od wentylacji w warstwie styropianu 8-10cm (jak po podłodze), - na to płyta PIR Thermano 15cm, - wylewka - żeby uzyskać spadek na stropodachu, - papa podkładowa + termozrzewalna na samą górę, Pytanie - ma to sens? Ewentualnie jak inaczej to zaizolować, żeby nie było problemów. Poniżej screen z projektu. W projekcie nie było wentylacji uwzględnionej ale też nie ma izolacji szczytów ścian, więc jak dołożę ok 10cm izolacji na szczytach - będzie miejsce na wykonanie dodatkowej warstwy ze styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziar2 06.09.2018 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2018 nikt nic nie podpowie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koziar2 11.09.2018 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Zrobione. Mam nadzieję, że ma to ręce i nogi Stropodach żelbetowy z kanałami wentylacyjnymi wygląda tak: Na to poszedł styropian - 10cm: I na to wszystko płyta PIR 15cm Zastanawiam się jeszcze jak ogarnąć ten wpust od deszczówki... coś wymyślimy. Na to wszystko papa i miejmy nadzieję, że będzie ciepło i sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts