Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polecane taśmy LED

Recommended Posts

Witajcie,

stoję przed zakupem sporej ilości białej taśmy LED, która będzie użyta do dekoracyjnego oświetlenia w moim domu.

Rozglądałem się za LEDami 3528 (60szt/m) i na portalach aukcyjnych potrafi kosztować pasek długości 5m ok. 16zł, natomiast w sklepach internetowych czy stacjonarnych taśma z diod o tym samym symbolu zdarza się 5 krotnie droższa!

Zaskoczony tą rozbieżnością cen szukałem opinii na temat trwałości/jakości jednych i drugich produktów, ale nie udało mi się znaleźć konkretów.

Czy jesteście w stanie mi pomóc w wyborze i wskazać producentów, których warto wybrać?

A może te najtańsze produkty cechuje krótka żywotność czy niskie natężenie światła i nie ma co sobie nimi głowy zawracać? trafiłem na taką opinię ale bez konkretnych faktów.

Zależy mi na długoletnim działaniu oświetlenia bez znaczącego spadku natężenia światła.

Proszę o porady.

Pozdrawiam

Robert

• 1 month później...
Każda taśma LED ma określone parametry takie jak: ilość cykli włącz/ wyłącz no i trwałość. Różne czynniki wpływają na żywotność taśmy bo to zależy czy taśma będzie w koszulce hermetycznej czy w profilu, gdzie będzie umiejscowiona, jaki zasilacz będzie podłączony no i czy podłączenie będzie dobrze wykonane

• 2 years później...