-robert- 05.09.2018 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Witajcie, stoję przed zakupem sporej ilości białej taśmy LED, która będzie użyta do dekoracyjnego oświetlenia w moim domu.Rozglądałem się za LEDami 3528 (60szt/m) i na portalach aukcyjnych potrafi kosztować pasek długości 5m ok. 16zł, natomiast w sklepach internetowych czy stacjonarnych taśma z diod o tym samym symbolu zdarza się 5 krotnie droższa!Zaskoczony tą rozbieżnością cen szukałem opinii na temat trwałości/jakości jednych i drugich produktów, ale nie udało mi się znaleźć konkretów. Czy jesteście w stanie mi pomóc w wyborze i wskazać producentów, których warto wybrać?A może te najtańsze produkty cechuje krótka żywotność czy niskie natężenie światła i nie ma co sobie nimi głowy zawracać? trafiłem na taką opinię ale bez konkretnych faktów. Zależy mi na długoletnim działaniu oświetlenia bez znaczącego spadku natężenia światła.Proszę o porady. PozdrawiamRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prescot 23.10.2018 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Każda taśma LED ma określone parametry takie jak: ilość cykli włącz/ wyłącz no i trwałość. Różne czynniki wpływają na żywotność taśmy bo to zależy czy taśma będzie w koszulce hermetycznej czy w profilu, gdzie będzie umiejscowiona, jaki zasilacz będzie podłączony no i czy podłączenie będzie dobrze wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edek11 18.01.2021 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2021 (edytowane) Ja używam taśm firmy , mam je w salonie, sypialni na korytarzu i w kuchni. Jestem zadowolony mają dużo funkcji i jeszcze mnie nie zawiodły ; ) Edytowane 18 Stycznia 2021 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts