ponury63 30.03.2003 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2003 Hagesan (HG) jest super! Drogi jak diabli, ale w ogólnych kosztach remontowych to pestka.... A są najróżniejsze środki tego producenta.Przy brodziku, jeśli nie ma trwałego podparcia, można położyć tylko uszczelnienie elastyczne, inaczej się wykruszy przy "pracującym" materiale.Pozdriv -------------------------------------------------------------------------- 2 lata później, uwagi po położeniu >>> tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 30.03.2003 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2003 A czy zawsze do uszczelniania trzeba stosowac SILIKON ?Przeciez w sumie ma on duzo wad. Jest wygodny tylko w czasie budowy, w chwili montazu - potem sa z nim same problemy.Ja w swoim brodziku sprobuje dac samoprzylepna tasme izolacyjna.Taka technologie zastosowalem w uszczelnieniu : wanna - sciana.Pod ta uszczelke dalem silikon a na to nakleilem specjalna tasme izolacyjna. O kilku lat dziala niezawodnie, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 31.03.2003 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Ja w końcu wydłubałem stary "zaplamiony" silikon i dałem nowy sanitarny (ten z "octem"). Całość zajęło mi 10 minut i od kilku miesięcy jest piękna biała fuga. Postanowiłem, że moge poświęcić te 10 minut raz na rok albo nawet i dwa jeśli będzie taka potrzeba - nie są to ani duże koszty (silikon) ani dużo czasu.Ale prawdą jest też, że mam nie do końca dobrze osadzony brodfzik, bo woda łatwo nie odpływa z tego silikonu - i to pewnie też sprzyja rozwojowi grzybka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 31.03.2003 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Maco-jak sobie poradziłeś z wydłubaniem silikonu ? On schodzi piekielnie ciężko. Chyba żeby każda następna warstwa była szersza od poprzedniej i wówczas nie bawić się w dokładne zdrapywanie. Ale przecież po kilku latach mogłoby się okazać, że jest monstrualnie wielka - ta warstwa oczywiście.Czym to się usuwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 04.04.2003 06:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Może ten mój nie był dobrz położony. Zwykłym wkrętakiem wydrapałem. Wychodziły całe "pasma" bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.04.2003 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 Jest jakiś środek do usuwania silikonu, ale nie pamiętam nazwy i firmy. Zazwyczaj trochę czasu i śrubokręt (nie krzyżak ) wystarczy. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 04.04.2003 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2003 skrobakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts