kulunkele 05.09.2018 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Witam,Mam poddasze nieużytkowe na które można wejść przez schody opuszczane.Planuje przekształcić poddasze na pokój więc wiąże się to z budową normalnych schodów.Schody miałyby znajdować się przy ścianie, belki na stropie są równolegle do ściany.Pierwsza belka znajduje się 47cm od ściany, belki mają grubość 8cm, wysokości nie zmierzyłem, a kolejne belki są w odległości 76cm od siebie.Czy można bez problemu przeciąć tą pierwszą belkę na wymiar otworu na schody i usztywnić ją belką poprzeczną od czoła, która będzie mocowana do ściany murowanej i drugiej belki która zostałaby dołożona w odległości 90cm od ściany? Podłoga w tym miejscu nie będzie obciążona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 06.09.2018 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Pokaz rzut stropu i układ ścian i zaznacz planowany otwór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulunkele 06.09.2018 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Profesjonalnego rzutu nie mam, zrobiłem na szybko "rysunek" w paincie. Poddasze nie użytkowa chce zaadaptować na sypialnię. Opis jest na rysunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts