Piecha21 06.09.2018 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Witam ! Mam pytanie dotyczące klejenia XPS nie na piankę a na zwykły klej do styropianu ( chyba że jest jakiś specjalny ? ). Czy to zda egzamin ? Mam niestety krzywe fundamenty i dlatego chce się zdecydować na klej a nie na piankę ponieważ pianką tego nie wyprowadzę. Mam dylemat czy jeśli fundament jest posmarowany dysperbitem to czy klej nie będzie się odparzał, odpadał od fundamentu ? Tak samo czy klej chwyci się XPS ze względu na jego gładka i śliską powłokę ? Na składzie podpowiedzieli jedynie tyle by XPS przejechać papierem ściernym by zrobił się szorstki. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piecha21 11.09.2018 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Nikt nie ma pomysłu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 11.09.2018 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Klej bitumiczny, grubowarstwowy. Izohan wk np. A jak nie to pianka do xps ale musi być równo. Klej cementowy się odklei. A papierem ściernym to jajka niech sobie przeszlifuja a nie xps. Do xps żeby go uszorstnic to tara do styropianu albo zdzierak do tynków a nie papierek ścierny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts