gienas 06.09.2018 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2018 Witam, Na mojej budowie dekarze wykonują nadbitkę na krokwie. Nie ma deskowania tylko membrana. Martwi mnie jednak, że naddbitką nie dochodzą nawet do ściany a jakieś 15 cm od ściany twierdząc, że nie ma potrzeby bo będzie tam ocieplenie. Czy jest to poprawne ? Wg mnie powinni dojść nadbitką aż do murłaty jak na przedstaionym rysunku z prawej. Gdy zostawię to tak jak jest to będę musiał zabezpieczyć część membrany widoczną od strony okapu. Z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam gienas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 07.09.2018 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2018 Ja mam dojechane nabitką aż do okolic murłaty.Pamiętaj aby na krokwie nabić listwy o grubości nabitki aż do kalenicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gienas 07.09.2018 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2018 Ja mam dojechane nabitką aż do okolic murłaty. Pamiętaj aby na krokwie nabić listwy o grubości nabitki aż do kalenicy. Dzięki za odpowiedź. A może ktoś miał wykonaną nadbitkę tylko kilka cm za ocieplenie ? Da się to jakoś dobrze wykończyć styropianem tak, żeby zwierzątka nie miały tam dostepu ? pozdrawiam G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.09.2018 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 W przypadku gdy zewnętrzna izolacja cieplna nie będzie wykonywana natychmiast widoczne fragmenty folii muszą być osłonięte. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts