SlepyMask 07.09.2018 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2018 Cześć, jestem w trakcie projektowania domu. Dostałem ofertę od dewelopera na zakup i instalacje kotła Brötje BBS 20 E SSP (kocioł kondensacyjny, wersja z zasobnikiem warstwowym135l, moc kotła 20kW) wraz z uruchomieniem. Cena zaproponowana przez firmę to 22 000 netto. Zastanawiam się czy jest to rozsądna cena, sam piec kosztuje ok 16k brutto czyli grubo poniżej kosztu zaproponowanego przez firmę. Trochę o moich potrzebach bo może to być istotne. Dom będzie budowanych w technologii ciężkich prefabrykatów drewnianych w okolicy Łodzi. Dom zaprojektowany dla 4 osób z poddaszem o powierzchni ok 135m, będzie w nim osobne pomieszczenie techniczne w którym chcemy zmieścić piec, rekuperator, odkurzacz centralny i pralkę. Piec do grzania wody i ogrzewania za pomocą podłogówki. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 07.09.2018 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2018 O chłopie taka kasa. Zaraz obsiądą cię naganiacze na pompy ciepła PW. Myślę że podobną funkcjonalność uzyskasz z kotłem 1F + zasobnik. Cena takiego zestawu z montażem 7-8tyś. ale brutto. Szukaj kociołka o niskiej mocy startowej i szeroką modulacją np.3-20kw. Zasobnik przy kabinach 120 lt. a jeżeli wanna 200 lt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 07.09.2018 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2018 Cześć, jestem w trakcie projektowania domu. Dostałem ofertę od dewelopera na zakup i instalacje kotła Brötje BBS 20 E SSP (kocioł kondensacyjny, wersja z zasobnikiem warstwowym 135l, moc kotła 20kW) wraz z uruchomieniem. Cena zaproponowana przez firmę to 22 000 netto. Zastanawiam się czy jest to rozsądna cena, sam piec kosztuje ok 16k brutto czyli grubo poniżej kosztu zaproponowanego przez firmę. Trochę o moich potrzebach bo może to być istotne. Dom będzie budowanych w technologii ciężkich prefabrykatów drewnianych w okolicy Łodzi. Dom zaprojektowany dla 4 osób z poddaszem o powierzchni ok 135m, będzie w nim osobne pomieszczenie techniczne w którym chcemy zmieścić piec, rekuperator, odkurzacz centralny i pralkę. Piec do grzania wody i ogrzewania za pomocą podłogówki. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam Daniel Pomijając dlaczego taki piec, to masz trochę drogo w porównaniu z tą ofertą. https://www.cieplykacik.pl/146-ecocondens-bbs-evo-20-h-ssp.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 07.09.2018 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2018 Cześć, jestem w trakcie projektowania domu. Dostałem ofertę od dewelopera na zakup i instalacje kotła Brötje BBS 20 E SSP (kocioł kondensacyjny, wersja z zasobnikiem warstwowym 135l, moc kotła 20kW) wraz z uruchomieniem. Cena zaproponowana przez firmę to 22 000 netto. Zastanawiam się czy jest to rozsądna cena, sam piec kosztuje ok 16k brutto czyli grubo poniżej kosztu zaproponowanego przez firmę. Trochę o moich potrzebach bo może to być istotne. Dom będzie budowanych w technologii ciężkich prefabrykatów drewnianych w okolicy Łodzi. Dom zaprojektowany dla 4 osób z poddaszem o powierzchni ok 135m, będzie w nim osobne pomieszczenie techniczne w którym chcemy zmieścić piec, rekuperator, odkurzacz centralny i pralkę. Piec do grzania wody i ogrzewania za pomocą podłogówki. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam Daniel Jeśli zdecydowałes się na budowę rękami dewelopera to bardziej martw się o cały dom bo cena kotła do ogrzewania to pikus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SlepyMask 09.09.2018 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 Cena budowy domu do SSZ wyszła rozsądnie. Problem jest z dodatkową instalacja, myślałem że będzie wszystko w rozsądnych cenach(deweloper potwierdzał, że ma swoich ludzi od takich rzeczy) a tutaj wydaje mi się zawyżona, nawet jeżeli brać pod uwagę marżę firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 09.09.2018 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 cena szalona ,kocioł taki sobie , a rozsądna cena u dewelopera nie wróży nic dobrego. Do takiego domu można zrobić kotłownię za 11000 brutto a wykonawca dobrze zarobi np ACV 18 kompakt i zbiornik Qatro Bawar 100 lub 150 l . Ładowanie warstwowe to zły pomysł . Wymiennik plytowy do czyszczenia pompa ładująca do popsucia , filtry do czyszczenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 03.10.2018 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Witam, Przy wycenie kosztów zakupu oraz montażu gazowego kotła kondensacyjnego pomoże Panu jeden z Autoryzowanych Instalatorów marki Buderus, których wyszukiwarkę można znaleźć na stronie http://www.buderus.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny z autoryzowanym serwisem marki pod numerem infolinii: 801 777 008. Nasze kotły z rodziny Logamax posiadają szeroki zakres modulacji mocy palnika w zakresie 12-100% oraz łatwy w obsłudze zintegrowany panel sterowania z ekranem LCD. Przy wyborze producenta kotła kondensacyjnego należy również mieć na uwadze jego renomę oraz sprawdzić, czy posiada fachowy i rozbudowany serwis. Autoryzowani Instalatorzy marki Buderus gwarantują dobór i montaż kotła, przeprowadzenie pierwszego uruchomienia oraz w przyszłości pomagają przy wykonaniu okresowych przeglądów technicznych i ewentualnych napraw po okresie gwarancyjnym. Wszystkie czynności serwisowe wykonywane są do 24 godzin od zgłoszenia. W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o naszych kotłach gazowych zachęcam do odwiedzenia strony internetowej: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/kotly-gazowe/ Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts