Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gaz z butli a kuchnia gazowa.

Recommended Posts

Trochę dziwny problem,będzie ogrzewanie gazowe w domu a także kuchnia gazowa,czyli 2 skrzynki.Pierwsza wiadomo do kotłowni,druga podprowadzona do ściany kuchni,problem polega na doprowadzeniu gazu ze skrzynki do kuchni gazowej...Pierwotne zakładałem puszczenie rury miedzianej za szafkami kuchennymi ale gość który ma robić przyłącza od skrzynek twierdzi że będzie problem ze zmywarką tzn. rura jej nie ominie ,zaproponował przeniesienie skrzynki w inne miejsce(bliżej kuchenki) ale nie pasuje mi to kompletnie bo po pierwsze wypadała by przy samym wejściu głównym a po drugie już jest projekt przyłącza z miejscem pierwotnym.Przedstawiciel firmy która będzie dostarczać i montować butle twierdzi że od skrzynki można podciągnąć gaz do kuchenki przewodem elastycznym,lecz to prawie 6 metrów + zakręt 90°...Co z tym fantem zrobić,może jakieś 3 wyjście?Dodam że zrobione już posadzki i tynki. Edytowane przez zorro128

Nie kombinuj wspólnie z wykonawcą.

Instalacja gazowa ma być wykonana zgodnie z projektem wykonanym przez projektanta z uprawnieniami gazowymi i odebrana przez kierownika budowy z takimi uprawnieniami.

Każda zmiana przebiegu odbiegająca od projektu jest samowolą i za wszelkie konsekwencje odpowiadać będzie inwestor/właściciel domu.

Mam na myśli zdrowie i życie Twoje i rodziny.